Вујошевићу ампутиран прст лијеве ноге

Вујошевићу ампутиран прст лијеве ноге 20.09.2017 19:40 | Агенције

Душку Вујошевићу, селектору мушке сениорске репрезентације БиХ, данас је анпутиран гангренозни прст на лијевој нози и он се налази се у Клиничком центру у Београду.

Вујошевић се након хируршког захвата осјећа добро, а јавности у Босни и Херцеговини поручује да ће водити репрезентацију у предстојећим квалификацијама за Свјетско првенство, објављено је на званичном сајту кошаркашке репрезентације БиХ.

"Целокупан труд љекара који су ме лечили до сада је дао одређени резултат. Упала је била санирана и локализована, али не и излечена. На левој нози на домалом прсту је остао гангренозни процес и како би се умањио ризик од евентуалних компликација, данас је одрађена ампутација тог прста. То не ремети ни механику ни статику. Захват је радио професор Лаза Давидовић на Клиничком центру. Данас сам примљен и одмах је одрађена ампутација. Очекује се да ће опоравак трајати колико је уобичајено за овакве случајеве. Оно што је сигурно јесте да нећу моћи да учествујем на тренерском семинару КС БиХ, који је заказан за 13. октобар. Ја се осећам добро и очекујем да ће опоравак ићи по плану. И наравно, очекујем да ћу водити бх. репрезентацију у квалификацијама за Светско првенство 2019. Године", поручио је Вујошевић одмах након ампутације.

Душко Вујошевић је прст повриједио након утакмице са Шведском у Зеници, а због компликација није путовао са репрезентацијом у Арменију.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица