Vujošević se tukao sa Sojićem

Agencije
Vujošević se tukao sa Sojićem

Beograd - Kraj polufinalne serije Jadranske lige između Crvene zvezde i Partizana obilježio je incident u tunelu dvorane “Pionir” u kojem su učestvovali trener “crno-bijelih” Duško Vujošević i član Skupštine “crveno-bijelih” Stevan Sojić.

Iako se dugo vremena spekulisalo s kim se tačno sukobio Vujošević, predsjednik Crvene zvezde Miloš Ninković potvrdio je da je riječ o Sojiću. Široj javnosti Sojić je postao poznat kada je nedavno spriječio novinarku TV B92 u obavljanju posla i skinuo spužvu sa njenog mikrofona na stadionu “Rajko Mitić” kada je ona htjela da postavi pitanje direktoru FK Crvena zvezda Zvezdanu Terziću. Sojića mediji opisuju kao jednog od “viđenijih na severu”, a “Blic” je svojevremeno pisao i da je bio osumnjičen za nasilničko ponašanje. Član je navijačke grupe “Belgrade bodžs”, a navodno je u subotu bio u društvu brata pokojnog vođe navijača Zvezde Velibora Dunjića.

- Čovek koga mediji dovode u vezu sa nemilim događajem u hodniku “Pionira” i na koga je nasrnuo Duško Vujošević je Stevan Sojić, član Skupštine Košarkaškog kluba Crvena zvezda, a na tu funkciju je izabran još 12. avgusta 2011. godine. Fakultetski je obrazovan, ima diplomu marketing menadžera u sportu, nije osuđivan, niti se protiv njega vodi bilo kakav krivični postupak, kako neki mediji to pokušavaju da predstave, valjda samo zato što navija i voli Crvenu zvezdu. U halu je došao sa ekipom, kao član rukovodstva kluba - pojasnio je Ninković.

U razmjenu udaraca se umiješao i čovjek koji je prošle godine na prvom derbiju u domaćem šampionatu odigranom u Železniku upao na parket na kraju i napao Sašu Pavlovića. Incident u hodniku “Pioniru” uhvatila je kamera “Sport kluba” tokom intervjua sa kapitenom Zvezde Lukom Mitovićem. Na snimku skandala, koji je bacio još jednu mrlju na derbi, vidi se kako Vujošević udarcem započinje fizički sukob sa osobom koja razgovara telefonom, poslije čega je poletjelo još nekoliko udaraca, a zatim se umiješala žandarmerija, koja je spriječila dalji sukob. Pojedini mediji prenijeli su da se Vujošević sukobio s predsjednikom Crvene zvezde Mirkom Pavlovićem, ali su obojica to demantovali.

- Mirka Pavlovića nisam ni video i ne znam zašto se pominje. Hodnici su nešto što bi trebalo da bude obezbeđeno od bilo koga ko nije službeno lice. Zvezda je u subotu dovela nekoliko vođa navijača. Da li nemaju poverenje u žandarmeriju, i sproveli su ih u hodnik u svlačionici. Sačekao sam malo da prođu igrači Zvezde, video reakcije publike i krenuo ka svlačionici. Prolazeći ka tunelu, taj momak mi se razdrao na uvo “Ala ka**mo”, pa je došlo do gužve i razmene udaraca. Ne znam kako se zove čovek, kažu da je predstavnik Zvezde, mada je Šilobad u subotu rekao Ristoviću da te ljude ne uvode u hodnik sa ekipom. Žandarmerija je saslušala tog momka, zna ko je to - rekao je Vujošević.

On je čestitao “crveno-bijelima” na plasmanu u finale i Evroligu.

- Ekipa koju vodim dala je maksimum, igrala je pošteno i to je naš limit. Protivnik ima kvalitet, posebno dužinu klupe, što se videlo u seriji. Čestitam Zvezdi na plasmanu u finale i zahvalio bih se državi na velikoj pomoći koju je Partizan imao. Svako zlo ima kraj i kako kaže crnogorska poslovica “I ovo će se lane zvati” i treba to izdržati - istakao je Vujošević.

Trener Partizana ponovo je kritikovao suđenje.

- Treća utakmica bila je presudna u seriji i još jednom sam se uverio da je bilo skandalozno suđenje i jedino sam u subotu pogrešio što sam izostavio Damira Javora, koji je bio direktno uključen sa Ilijom Beloševićem i Sretenom Radovićem. Oni su svojim kriterijumom direktno skrojili ishod. Ali, ako gledamo samo ovu... Mislim da na Vilijamsu nije bio faul pri šutu za tri poena i da nije bila Draganova (Milosavljević) četvrta lična. Bilo je grešaka, ali ovog puta nisam video tendenciju - završio je Vujošević.

Polufinalnu seriju Zvezda je dobila ukupnim rezultatom 3:1, a dvije utakmice dobila je pred navijačima Partizana. U četvrtom meču slavila je sa 81:73 (22:24, 16:12, 26:22, 17:15) i tako se plasirala u finale regionalnog takmičenja, a igraće i treću sezonu zaredom u elitnom evropskom klupskom takmičenju. Markus Vilijams i Čarls Dženkins sa po 19 poena predvodili su pobjednika, Boban Marjanović imao je 12 poena i 14 skokova, Nikola Kalinić ubacio je 11, a Luka Mitrović deset poena. Kod Partizana jedini dvocifreni bili su Edo Murić sa 25 i  Nikola Milutinov sa 13 poena.

- Znali smo da će Partizan odigrati još jače, što je rezultovalo njihovom serijom na startu. Defanzivu smo odigrali kvalitetno, što je važno ako mislimo da pobedimo Partizan. “Crno-beli” su pokazali karakter, iako je sa naše strane izgledalo stabilno. Naravno da je teško igrati četiri utakmice u šest dana, posebno jer je “večiti derbi”. Imali smo opterećenje jer smo prvi završili regionalni deo, koji nam je doneo prednost domaćeg terena, ali smo odradili to na najbolji mogući način - rekao je trener “crveno-bijelih” Dejan Radonjić.

Finalna serija plej-ofa ABA lige počinje 25. aprila, igra se na tri pobjede po sistemu 2-2-1 i Crvena zvezda će biti domaćin u prva dva meča.

Vujoševićevi ispadi

- Davio svog igrača Mihajla Andrića poslije meča sa Hapoelom u Evrokupu oktobra prošle godine

 

- Davio svog igrača Bogdana Bogdanovića na utakmici prvenstva Srbije protiv FMP-a u julu prošle godine

 

- Fizički napao sudiju Alfreda Jovovića 2012. godine u ABA ligi poslije meča sa Solnokom

 

- Fizički napao sudiju Uroša Obrkneževića u drugom kolu lige Srbije 2013. godine

 

- Pokušao fizički da se obračuna sa predsjednikom Zvezde Nebojšom Čovićem u finalu Kupa Srbije 2013. godine

 

- Tokom fudbalskog derbija prošle godine u loži napao i pokušao fizički da se obračuna sa tadašnjim ministrom Aleksandrom Antićem, ujedno vrijeđao i psovao majku funkcioneru Zvezde Branku Radujku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana