Vučelić novi predsjednik FK Partizan

B92
Vučelić novi predsjednik FK Partizan

Beograd - Predsjednik JSD Partizan Milorad Vučelić izabran je u ponedjeljak i na funkciju predsjednika fudbalskog kluba Partizan.

Tek iz trećeg pokušaja Skupština Partizana uspjela je da u SC Teleoptik izabere novog predsjednika. Skupštini je prisustvovalo 33 od ukupno 65 delegata, a Vučelić je dobio 30 glasova, dok su preostala tri delegata bila uzdržana.

Prethodne dvije Skupštine pratile su brojne svađe, sukobi i nedostatak kvoruma za održavanje. U igri za prvog čovjeka kluba bila su dva kandidata, aktuelni predsjednik privremene uprave i prvi čovjek Sportskog društva Milorad Vučelić i predvodnik opozicije Nenad Bjeković, bivši fudbaler, trener i sportski direktor crno-bijelih.

Bjeković i njegova frakcija nisu se ni pojavili na Skupštini u Teleoptiku.

Kako je Vučelić saopštio u prvom obraćanju sa mjesta predsjednika, Upravni odbor kluba činiće Vladimir Vuletić, Milan Obućina, Nebojša Petrović, Branko Brnović, Dragoljub Trailović, Dušan Jovanović i Goran Škodrić.

Za počasnog predsjednika izabran je Ivan Ćurković.

"Nastavićemo proces finansijske konsolidacije, nastavićemo sa sponzorskim ugovorima koje smo na početku doneli. Očekujemo podršku svih članova skupštine, kao i nadležnih u gradu, republici i Fudbalskom savezu Srbije", rekao je Vučelić poslije izbora za predsjednika kluba.

"Stadion je naš"

"Konsolidovaćemo i modernizovaćemo organizaciju. Izborićemo se za status stadiona, koji je nesumnjivo naš. Unapredićemo i Teleoptik, a treba da pristupimo i izgradnji internata, tako da oslonac bude na omladinskoj školi", rekao je Vučelić.

On je kazao da će se klub boriti na terenu da osvoji titulu i kup, ali da će se boriti sportski, a ne na neregularan način.

"Sve smo učinili na legalan i legitiman način, vrlo sam ponosan na to što smo kroz ovu krizu prošli jednoglasnim odlukama i što smo sačuvali autonomiju sportskog sektora. Partizan ne bira sportskog direktora i trenera, već Upravni odbor. Vrata su širom otvorena svima kojma je Partizan na srcu", rekao je Vučelić.

On je kazao da je nevoljno učestvovao u sukobima sa opozicijom i da se suočavao sa raznim napadima.

"Nikada nisu izricane uvrede. Ako su izrečene gorke reči, spreman sam da se izvinim za svaku. Ne očekujem ništa za uzvrat. Svim partizanovcima su vrata otvorena. Očekujem objedinjavanje snaga i da prestane specijalni rat. Nemam iluzija da to može brzo da se završi. Napadaju se i osporavaju oni koji nešto čine. Pristupamo poslu sa tom nadom i s tim uverenjem i spremnošću da to učinimo. Mogu da kažem: živeo Partizan", rekao je Vučelić.

Prva Skupština u maju prekinuta je zbog sukoba dvije strane, praćene brojnim uvredama delegata, dok u septembru nije bilo kvoruma, za šta je nedostajao jedan delegat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana