Вокри: Због навијача 3:0 за Албанију

Б92
Вокри: Због навијача 3:0 за Албанију

Предсједник ФС Косова Фадиљ Вокри рекао очекује да (UEFA) казни Србију и утакмицу регситрује 3:0 у користи Албаније, јер је домаћин одговоран за прекид меча.

Вокри је у емисији Слободно српски која се реализује у продукцији Медија центра у Чаглавици рекао да је недопустиво да публика улази на терен и туче фудбалере и истакао да се још увијек не зна ко је изазвао инцидент са мапом "Велике Албаније".

"Многи спекулишу о догађајима на утакмици Србија Албанија, али чињеница је да још увек не знамо ко је изазвао провокацију са дроном и мапом Велике Албаније и зашто", рекао је Вокри.

Он је међутим истакао да се на терену десио напад на фудбалере Албаније, што је по његовим рјечима недопустиво.

"То је био један глуп инцидент, али оно што смо касније видели са уласком публике која је напала играче, то је незамисливо за спортске терене. Узрок за инцидент могао би да се тражи од самог почетка утакмице кад су се чуле расистичке пароле са трибина. Међутим, не знамо ко је изазвао инцидент са мапом Велике Албаније, јер надлежни органи још увек нису никог идентификовали и тренутно не можемо због тога да нападамо ни Албанију ни Србију", рекао је Вокри.

Вокри је додао да у овом случају нема побједника и да је фудбал и спорт на највећем губитку, али сматра да ће UEFA на крају одлуку донијети у корист Албаније.

"Оног тренутка кад су навијачи ушли и почели да туку фудбалере ту је утакмица завршена и резултат би требало да буде 3:0 за Албанију", каже Вокри.

Вокри је истакао да су га инциденти на некадашњем стадиону Југословенске народне армије на утакмицији Србија - Албанија и лично погодили, јер је како каже, најбоље дане свог спортског живота провео управо на том стадиону, кад је играо за Партизан од 1986. до 1989. године.

"На том стадиону се у моје време то никад није дешавало, ја не памтим да је ту икад било вређања и сигурно да се нисам осећао добро у тим тренуцима док сам гледао утакмицу. Још горе сам се осећао кад је дошло до прекида јер смо сви очекивали један спортски спектакл, а дошло је до нечега што нико није желео", рекао је Вокри.

UEFA је прошле недјеље покренула поступке против Фудбалских савеза Србије и Албаније због дешавања на стадиону Партизана и очекује се да одлука о прекинутој утакмици буде донијета у четвртка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана