Vladimir Stojković slikovito objasnio meč sa Skenderbegom: Susret važniji čak i od porodice

Agencije
Vladimir Stojković slikovito objasnio meč sa Skenderbegom: Susret važniji čak i od porodice

Beograd - Pobjeda i susret bez nereda imperativ su Partizana u večerašnjem meču 4. kola Lige Evrope protiv Skendervbega koji se igra od 19 časova.

Srpski šampion bi eventualnim trijumfom popravio poziciju na tabeli i uvećao šanse za plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope. Sa tri boda bi došao u situaciju da mnogo toga rješava na svom terenu protiv Jang Bojsa, a taj meč mogao bi i matematički da odluči putnika u narednu fazu takmičenja i to kolo prije kraja grupne faze. Skenderbeg se u Elbasanu pokazao kao čvrst protivnik, imao je neke prilike, ali realno nema kvalitet jednak Partizanovom. Zbog toga "crno-bijeli" ne strahuju od rivala na terenu, već od ponašanja publike i mogućih problema na tribinama. Najmanje je bilo govora o taktici, pripremi meča ili sportskom nadmetanju, a povratnik na gol i najbolji pojedinac Partizana Vladimir Stojković ima jasnu poruku.

- Ovo je utakmica gde nema nazad, meč važniji od porodice. Ko voli Partizan neka se suzdrži uvreda na nacionalnoj osnovi, neka razmišlja samo da pomogne klubu koji voli kako ne bismo poslednju utakmicu na našem stadionu igrali pred praznim tribinama - rekao je Stojković.

Evropska fudbalska unija stavila je ovaj susret pod lupu, najmanji incident biće sankcionisan, a poznato je da je Partizan pod uslovnom kaznom, kao i da je tek odslužio suspenziju od dvije utakmice bez publike. Razlog zapaljivosti meča sa albanskim timom ne treba posebno objašnjavati, veći prekršaj značio bi možda i izbacivanje pa je opravdana bojazan uprave i igrača. Preduzete su sve moguće mjere bezbjednosti, postavljena su tri prstena kod ulaska na stadion, karte su personalizovane i posjetioci će dobiti narukvice sa imenom i prezimenom. Postavljeno je 95 kamera što daje mogućnost da se lako identifikuju vinovnici nereda. Partizan ne igra dobro, u ovaj meč ulazi poslije teške pobjede u Čačku ispraćene medijskim prepucavanjem, novim analizama spornih situacija i optužbama do najvećeg rivala Crvene zvezde. Problem za trenera Đukića je povreda primicača Sejdube Sume koji vjerovatno propušta meč.

Grupa B

Parovi: Partizan - Skenderbeg, Jang Bojs - Dinamo K. (19 časova).

1. Dinamo K.       3        2        1        0        8:5     7

2. Jang Bojs 3        0        3        0        4:4     3

3. Partizan         3        0        2        1        3:4     2

4. Skenderbeg      3        0        2        1        2:4     2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana