Владимир Стојковић сликовито објаснио меч са Скендербегом: Сусрет важнији чак и од породице

Агенције
Владимир Стојковић сликовито објаснио меч са Скендербегом: Сусрет важнији чак и од породице

Београд - Побједа и сусрет без нереда императив су Партизана у вечерашњем мечу 4. кола Лиге Европе против Скендервбега који се игра од 19 часова.

Српски шампион би евентуалним тријумфом поправио позицију на табели и увећао шансе за пласман у шеснаестину финала Лиге Европе. Са три бода би дошао у ситуацију да много тога рјешава на свом терену против Јанг Бојса, а тај меч могао би и математички да одлучи путника у наредну фазу такмичења и то коло прије краја групне фазе. Скендербег се у Елбасану показао као чврст противник, имао је неке прилике, али реално нема квалитет једнак Партизановом. Због тога "црно-бијели" не страхују од ривала на терену, већ од понашања публике и могућих проблема на трибинама. Најмање је било говора о тактици, припреми меча или спортском надметању, а повратник на гол и најбољи појединац Партизана Владимир Стојковић има јасну поруку.

- Ово је утакмица где нема назад, меч важнији од породице. Ко воли Партизан нека се суздржи увреда на националној основи, нека размишља само да помогне клубу који воли како не бисмо последњу утакмицу на нашем стадиону играли пред празним трибинама - рекао је Стојковић.

Европска фудбалска унија ставила је овај сусрет под лупу, најмањи инцидент биће санкционисан, а познато је да је Партизан под условном казном, као и да је тек одслужио суспензију од двије утакмице без публике. Разлог запаљивости меча са албанским тимом не треба посебно објашњавати, већи прекршај значио би можда и избацивање па је оправдана бојазан управе и играча. Предузете су све могуће мјере безбједности, постављена су три прстена код уласка на стадион, карте су персонализоване и посјетиоци ће добити наруквице са именом и презименом. Постављено је 95 камера што даје могућност да се лако идентификују виновници нереда. Партизан не игра добро, у овај меч улази послије тешке побједе у Чачку испраћене медијским препуцавањем, новим анализама спорних ситуација и оптужбама до највећег ривала Црвене звезде. Проблем за тренера Ђукића је повреда примицача Сејдубе Суме који вјероватно пропушта меч.

Група Б

Парови: Партизан - Скендербег, Јанг Бојс - Динамо К. (19 часова).

1. Динамо К.       3        2        1        0        8:5     7

2. Јанг Бојс 3        0        3        0        4:4     3

3. Партизан         3        0        2        1        3:4     2

4. Скендербег      3        0        2        1        2:4     2

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана