Vladimir Lučić, košarkaš Bajerna za “Glas Srpske”: Ruka mi nije zadrhtala

Milan Zubović
Vladimir Lučić, košarkaš Bajerna za “Glas Srpske”: Ruka mi nije zadrhtala

Minhen - Ne pobeđuju se ekipe Željka Obradovića svaki dan pa zato ovaj trijumf ima posebnu draž jer znamo o kakvom je stručnjaku reč, izjavio je košarkaš Bajerna Vladimir Lučić za “Glas Srpske” nakon trijumfa svog tima nad Fenerbahčeom sa 90:86, u 21. kolu Evrolige.

Njemački i turski tim odigrali su možda i najljepšu utakmicu sezone koju su Bavarci dobili nakon dva produžetka. Jedan od junaka bio je Lučić koji je pred kraj prvog produžetka pogodio trojku za 80:79, a Žofri Lovernj je iskoristio samo jedno slobodno bacanje pa su morali igrati još pet minuta. Ponovo je bio u prvom planu pred kraj drugog produžetka, a ovaj put promašio je trojku da bi potom presjekao dodavanje Luiđija Datomea za veliko slavlje.

- Obradović je trener koji decenijama donosi siguran Fajnal for, a znamo da je rekorder po broju pobeda te u svakom klubu radi odličan posao. Fener ima vrlo dobru sezonu i sve to zajedno bio nama je bio veliki motiv da ih iznenadimo. Odigrali smo kvalitetnu partiju u Istanbulu na prvom meču sezone i izgubili u poslednjim trenucima tako da smo im se sada osvetili na neki način - izjavio je Lučić.

Iamo je jasan odgovor na pitanje gdje je bio ključ uspjeha.

- Od prvog trenutka odgovorili smo na njihovu fizičku igru što se ispostavilo kao ključno. Utakmice protiv velikih ekipa rešava odbrana i ona je ta koja donosi pobedu. Igrali smo jako dobro u defanzivi i pokazali karakter jer smo se nekoliko puta vratili u susret nakon što smo ispuštali trijumf. Mnoge ekipe koje ne iskoriste prednost u finišu meča i dozvole protivniku da okrene rezultat obično se više ne uspeju vratiti i potonu dok mi to nismo uradili već smo se izdigli i stigli do bitne pobede - istakao je Lučić.

Do slavlja su došli i pored loše igre u drugoj četvrtini kada su postigli samo devet poena.

- To samo oslikava kakva je bila borba na terenu. Utakmica je bila tvrda sa dosta kontakata i u prvom poluvremenu promašili smo dosta otvorenih šuteva, neko bi rekao da je to bilo očekivano s obzirom na ritam utakmice. Ujedno, igramo u paklenom ritmu i imali smo tri naporna gostovanja što je teško fizički ispratiti - dodao je Lučić.

Imali su priliku da do pobjede dođu na kraju 40 minuta meča, ali nisu zaustavili Kostasa Slukasa koji je pretrčao cijeli teren i poentirao za izjednačenje.

- Nismo ga dobro čuvali mada je on pokazao svoj individualni kvalitet. On u takvim situacijama krene na ulaz, napravi fintu i prebaci se na jaču levu ruku što je teško braniti. Srećom kasnije smo pogodili neke šuteve - kazao je Lučić.

Susret je završio sa devet poena, ali mu ruka nije zadrhtala kada je pogodio trojku u 45. minutu.

- Nije zadrhtala kada je bilo potrebno mada u prvom poluvremenu nisam bio na nivou i promašio sam dva-tri otvorena šuta, a kasnije pogodio tri trojke. Odlučno sam ušao u šut i bio siguran da će lopta ući dok mi nije bilo teško uzeti šuteve u odlučujućim trenucima - naglasio je Lučić.

Njegov zemljak i saigrač Stefan Jović bio je najefikasniji kod pobjednika sa 19 poena, a Nemanja Dangubić ubacio je 11. Kod gostiju Muhamed Ali postigao je 23, Nikola Kalinić 11, a Marko Gudurić dva poena. Bajern je na skoru od 11 pobjeda i deset poraza čime su zadovoljni svi u klubu.

- Kako smo krenuli sezonu teškim porazom od Efesa kod kuće ovo niko nije očekivao. Bajern se vratio u Evroligu sa željom da bude konkurentan i zabeleži što više pobeda. Neporaženi smo u domaćem prvenstvu dok se sada borimo za plej-of. Zadovoljni kada se pogleda stanje na tabeli odnosno kada vidimo ko je iza nas nas. Ima još da se igra, čeka nas dosta gostovanja, ali ćemo se truditi da napravimo neki brejk. Očekivanja su porasla pa ćemo pokušati da budemo među osam najboljih - rekao je Lučić.

Male šanse za reprezentaciju

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević uskoro bi trebalo da saopšti spisak igrača za posljednji kvalifikacioni prozor, a Lučić nije siguran da li će biti u timu.

- Iskreno, ne znam ništa. Namestilo se da sam igrao prvi prozor, tokom drugog bio povređen dok je za nas koji igramo Evroligu teško da bilo šta uskladimo sa rasporedom. Ranije su momci uspevali da dođu u određenom trenutku dok ćemo u petak igrati meč u Madridu, a okupljanje verovatno biti u nedelju. Čekamo spisak i ukoliko bude fizički izvodljivo mi iz Bajerna bićemo tu. Sad je pitanje koliko je realno da letom iz Madrida stignemo na vreme u Beograd? Ništa još ne znamo - izjavio je Lučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana