Владимир Лучић, кошаркаш Бајерна за “Глас Српске”: Рука ми није задрхтала

Милан Зубовић
Владимир Лучић, кошаркаш Бајерна за “Глас Српске”: Рука ми није задрхтала

Минхен - Не побеђују се екипе Жељка Обрадовића сваки дан па зато овај тријумф има посебну драж јер знамо о каквом је стручњаку реч, изјавио је кошаркаш Бајерна Владимир Лучић за “Глас Српске” након тријумфа свог тима над Фенербахчеом са 90:86, у 21. колу Евролиге.

Њемачки и турски тим одиграли су можда и најљепшу утакмицу сезоне коју су Баварци добили након два продужетка. Један од јунака био је Лучић који је пред крај првог продужетка погодио тројку за 80:79, а Жофри Ловерњ је искористио само једно слободно бацање па су морали играти још пет минута. Поново је био у првом плану пред крај другог продужетка, а овај пут промашио је тројку да би потом пресјекао додавање Луиђија Датомеа за велико славље.

- Обрадовић је тренер који деценијама доноси сигуран Фајнал фор, а знамо да је рекордер по броју победа те у сваком клубу ради одличан посао. Фенер има врло добру сезону и све то заједно био нама је био велики мотив да их изненадимо. Одиграли смо квалитетну партију у Истанбулу на првом мечу сезоне и изгубили у последњим тренуцима тако да смо им се сада осветили на неки начин - изјавио је Лучић.

Иамо је јасан одговор на питање гдје је био кључ успјеха.

- Од првог тренутка одговорили смо на њихову физичку игру што се испоставило као кључно. Утакмице против великих екипа решава одбрана и она је та која доноси победу. Играли смо јако добро у дефанзиви и показали карактер јер смо се неколико пута вратили у сусрет након што смо испуштали тријумф. Многе екипе које не искористе предност у финишу меча и дозволе противнику да окрене резултат обично се више не успеју вратити и потону док ми то нисмо урадили већ смо се издигли и стигли до битне победе - истакао је Лучић.

До славља су дошли и поред лоше игре у другој четвртини када су постигли само девет поена.

- То само осликава каква је била борба на терену. Утакмица је била тврда са доста контаката и у првом полувремену промашили смо доста отворених шутева, неко би рекао да је то било очекивано с обзиром на ритам утакмице. Уједно, играмо у пакленом ритму и имали смо три напорна гостовања што је тешко физички испратити - додао је Лучић.

Имали су прилику да до побједе дођу на крају 40 минута меча, али нису зауставили Костаса Слукаса који је претрчао цијели терен и поентирао за изједначење.

- Нисмо га добро чували мада је он показао свој индивидуални квалитет. Он у таквим ситуацијама крене на улаз, направи финту и пребаци се на јачу леву руку што је тешко бранити. Срећом касније смо погодили неке шутеве - казао је Лучић.

Сусрет је завршио са девет поена, али му рука није задрхтала када је погодио тројку у 45. минуту.

- Није задрхтала када је било потребно мада у првом полувремену нисам био на нивоу и промашио сам два-три отворена шута, а касније погодио три тројке. Одлучно сам ушао у шут и био сигуран да ће лопта ући док ми није било тешко узети шутеве у одлучујућим тренуцима - нагласио је Лучић.

Његов земљак и саиграч Стефан Јовић био је најефикаснији код побједника са 19 поена, а Немања Дангубић убацио је 11. Код гостију Мухамед Али постигао је 23, Никола Калинић 11, а Марко Гудурић два поена. Бајерн је на скору од 11 побједа и десет пораза чиме су задовољни сви у клубу.

- Како смо кренули сезону тешким поразом од Ефеса код куће ово нико није очекивао. Бајерн се вратио у Евролигу са жељом да буде конкурентан и забележи што више победа. Непоражени смо у домаћем првенству док се сада боримо за плеј-оф. Задовољни када се погледа стање на табели односно када видимо ко је иза нас нас. Има још да се игра, чека нас доста гостовања, али ћемо се трудити да направимо неки брејк. Очекивања су порасла па ћемо покушати да будемо међу осам најбољих - рекао је Лучић.

Мале шансе за репрезентацију

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић ускоро би требало да саопшти списак играча за посљедњи квалификациони прозор, а Лучић није сигуран да ли ће бити у тиму.

- Искрено, не знам ништа. Наместило се да сам играо први прозор, током другог био повређен док је за нас који играмо Евролигу тешко да било шта ускладимо са распоредом. Раније су момци успевали да дођу у одређеном тренутку док ћемо у петак играти меч у Мадриду, а окупљање вероватно бити у недељу. Чекамо списак и уколико буде физички изводљиво ми из Бајерна бићемо ту. Сад је питање колико је реално да летом из Мадрида стигнемо на време у Београд? Ништа још не знамо - изјавио је Лучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана