Vladimir Kuzmanović za Glas Srpske: Davidovac ključni čovjek finala

Glas Srpske
Vladimir Kuzmanović za Glas Srpske: Davidovac ključni čovjek finala

Beograd - Borba za šampionsku titulu ABA lige i plasman u Evroligu počinje u ponedjeljak od 19 časova kada Crvena zvezda dočekuje Budućnost u prvom meču finalne serije koja se igra na tri pobjede.

Beograđani brane titulu, dok je Budućnost prvi put u finalu regionalnog takmičenja. Čini se da Zvezda nije bila na većim iskušenjima još od one čuvene polufinalne serije sa Partizanom od prije tri godine i da su Podgoričani sa Aleksandrom Džikićem dostojan izazivač željan iskoraka i povratka u Evroligu koju su igrali početkom ovog vijeka. Vladimir Kuzmanović je igrao za obje ekipe i idealan je analizu i najavu ovog finala.

- Zvezdina prednost je duža klupa i prednost domaćeg terena. Poslednje informacije govore da će Nemanja Dangubić biti spreman, a ne znam koliko Pero Antić može da doprinese. Mislim da Džikić šansu vidi u prvom meču, ukoliko tu Budućnost napravi posao imaće dobre šanse u ovoj seriji. Nije isključeno da gledamo svih pet mečeva - rekao je Kuzmanović za "Glas Srpske".

Džikić uglavnom igra sa tri beka, dao je slobodu svojim spoljnim igračima pa je Budućnost oba puta ove sezone dobila Zvezdu. Kuzmanović smatra da će ekipa Podgorica morati više da se prilagođava.

- Naglasak bih stavio na Dejana Davidovca, mislim da bi mogao biti ključni čovek ove serije. Može da brani sve spoljne pozicije, a čini mi se da Budućnost nema odgovor na njegovu visinu. Zvezda mora da pronađe unutrašnju igru i održi kontinuitet. Trener Dušan Alimpijević uleteo je u velike utakmice, ove sezone prikupio je iskustvo i sigurno da sprema taktičke zamisli kojima bi iskoristio prednosti svoje ekipe. "Crveno-beli" trebalo bi da ubiju lepršavost rivala, odgovarala bi im tvrđa serija na mali broj poena sa destrukcijom u okviru košarkaške igre. Videćemo kako će to izgledati, zavisiće dosta od sudijskog kriterijuma. Utakmice protiv Mornara obilovale su velikim brojem faula, to ne želimo da gledamo. Blagu prednost dajem Zvezdi - zaključio je Kuzmanović.

Kraj u Evroligi

Crvena zvezda završila je takmičenje u Evroligi sa 11 pobjeda i 19 poraza. Posljednji je došao u Moskvi gdje je CSKA slavio sa 92:81. Bila je ovo dobra evroligaška sezona za Zvezdu, sa 11 pobjeda premašena su očekivanja javnosti i nije bilo realno da se ponovi prošlogodišnji učinak poslije velikog odliva igrača i promjene na klupi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana