Владимир Каралић, бивши члана ПАОК-а: Ако не казне Савидиса,неко ће унијети митраљез

Милан Зубовић
Владимир Каралић, бивши члана ПАОК-а: Ако не казне Савидиса,неко ће унијети митраљез

Солун - Дивљање на трибинама, утрчавање на терен, прекид утакмице, бакљаде... само су дио фолклора навијача широм Грчке због чега је забрањен одлазак фанова на гостујуће утакмице, али је улазак на терен са пиштољем за појасом власника ПАОК-а Ивана Савидиса, који је желио да се обрачуна са главним судијом меча са АЕК-ом, превршио сваку мјеру.

Немиле сцене на стадиону ПАОК-а које су обишле свијет нису много изненадиле фудбалера Владимира Каралића који је прије 15 година био члан екипе из Солуна.

- У Грчкој то није ништа ново и такве ствари су се дешавале и осамдесетих година па су снимане емисије о томе како играчи и навијачи гањају судије ако резултат утакмице није одговарао великанима. Због много више медија и друштвених мрежа, када је свијет много више зближен, чини се да је то нешто ново, али није. Навијачи у Грчкој су веома темпераментни и кад им нешто не одговара, онда праве проблеме, док им закон то дозвољава јер нема посебних санкција и многима се прогледа кроз прсте. Ово ће се смирити и ријешити новчаном казном, мада тиме неће ништа постићи док се не појави неко као Маргарет Тачер - рекао је Каралић.

Навео је да је током боравка у ПАОК-у одиграо три-четири утакмице без публике.

- Навијачи ПАОК-а једни су од жешћих у Грчкој и генерално имају комплекс атинских клубова. Посљедњи пут били су шампиони 1985, а Арис је био 1988, док су све титуле након тога отишле у Атину. Сада имају прилику да дођу до трофеја па су зато емоције појачане, али то није оправдање да неко са пиштољем уђе на терен. Ако власник не буде драстично кажњен, онда ће неко други касније ући са митраљезом - био је сликовит Каралић.

Навео је једну анегдоту из времена док је боравио у Солуну којом је објаснио нетрпељивост између клубова.

- Навијачи противничких клубова међусобно се не подносе. Једном приликом сам са супругом шетао Солуном и случајно отишао у дио града гдје навијају за ривалски Арис. Када су ме препознали, мало је недостајало да дође до физичког обрачуна и прогледали су ми кроз просте јер је супруга била трудна, мада су ми јасно рекли да ту више не долазим - изјавио је Каралић.

Голман Партизана, који је на позајмици у Платанијасу, Филип Кљајић рекао је да чекају даље кораке ФС Грчке.

- Чекамо да видимо шта ће бити са суспензијом. Сви ми остали ни криви ни дужни испаштамо због инцидената на тој утакмици. Нико није очекивао да ће се десити овако нешто иако је то био меч високог ризика. Пратимо ситуацију само путем медија, а ја очекујем ригорозне казне. По кулоарима круже приче да се дешавају разне ствари у вези са намјештањем и сличним, мада то нас остале не дотиче много - изјавио је Кљајић.

Руководство Суперлиге супротставило се одлуци грчке владе да суспендује шампионат и тражи да такмичење буде настављено. С друге стране, замјеник министра спорта Грчке Јоргос Василијадис, чију оставку тражи јавност у овој земљи, изјавио је да је спреман за сценарио "грезгит", односно да ФИФА избаци репрезентацију и клубове из свих такмичења да би била смирена ситуација у тој земљи.

Извињење Савидиса

Власник солунског ПАОК-а Иван Савидис јавно се извинио што је наоружан ушао на терен на утакмици против АЕК- а, али и додао да су његова породица и он таоци нездравог фудбалског естаблишмента. Рекао је да ће наставити борбу за здравији фудбал и поштено суђење у борби за титулу првака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана