Владе Дивац: “Поносан сам што сам Србин”: Шта је Дивац рекао ЦНН-у на дан почетка НАТО бомбардовања? VIDEO

Агенције
Владе Дивац: “Поносан сам што сам Србин”: Шта је Дивац рекао ЦНН-у на дан почетка НАТО бомбардовања? VIDEO

На данашњи дан пре 20 година почело је бомбардовање Србије од стране НАТО алијансе. Читава земља се присјећа тог страшног дана, али и наредних 77.

Владе Дивац, тадашњи центар Сакраменто Кингса, на дан почетка бомбардовања 1999. године, дао је интервју познатом водитељу Си-Ен-Ена Лерију Кингу, који је уживо емитован на тој телевизји.

Једна од најутицајнијих телевизијских станица на планети пренијела је мишљење легендарног кошаркаша, сада генералног менаџера Кингса, које се поклапа са оним које је имала читава нација у тешким моментима.

“Тужан сам због свега што се дешава у мојој земљи. Знате, амерички народ је обманут о ономе што се дешава у Југославији. Ужасно је. Покушавам да разговарам са својом породицом, једва могу да успоставим везу. Брат ме звао пре сат времена. Бомбардовање је. Грозно је”, рекао је Дивац.

Он се осврнуо на своју породицу, која је у тим тренуцима била у Србији.

“Брат ми је у Београду, породица јужно од Београда. Покушавају да нађу места у склоништима. Чујем да има жртава”, одговорио је Владе.

“Србија је суверена земља. Мени је жао свих жртава и српских и албанских, ако то значи да су погинули невини људи. Проблем је у невиним људима који плаћају цену због тога што политичари на обе стране раде. Покушавам да извучем из Србије бебу мог брата. Тужно је што је она у склоништу”, рекао је Дивац и додао:

“Свако стоји иза своје стране. Ја сам поносан што сам Србин. Нисам политичар, рекао сам то, али стварно жалим због тога што се сада дешава мом народу”, закључио је Владе Дивац 24. марта 1999. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана