Владан Милојевић, тренер Црвене звезде: Побједа за Шекија и генерацију из 1989.

Глас Српске
Владан Милојевић, тренер Црвене звезде: Побједа за Шекија и генерацију из 1989.

Келн - Гостујући тријумф над Келном (1:0) у другом колу Лиге Европе једна је од највећи побједа фудбалера Црвене звезде у новијој историји.

Тренер "црвено-бијелих" Владан Милојевић за непуна четири мјесеца препородио је тим који је изборио пету европску побједу уз исти број ремија. Звездаши ће дуго памтити 30. минут утакмице када је Ричмонд Боаћи са тридесетак метара поцијепао мрежу Тима Хорна за велику радост свих оних којима су црвено-бијеле боје при срцу. Иако су у другом полувремену остали без снаге, Београђани су успјели да сачувају стечену предност и не дозволе да прођу као генерација из 1989. године која је поражена у реваншу Купа УЕФА са 3:0 иако је из првог сусрета донијела предност од 2:0. Домаћин је имао одличних прилика за постизање гола, али је статива у три наврата била савезник гостију. Звездин тренер побједу је посветио генерацији која није имала среће да елиминише Келн прије 28 година.

- Победу посвећујемо генерацији која је 1989. године испала од Келна. Веома поштујемо историју и надам се да је и тим играчима сада макар мало лакше. Такође и Драгославу Шекуларцу који је тада био тренер. Нека буде миран јер не желимо да му се нешто деси, а ово је победа и за њега - рекао је Милојевић.

Нагласио је да је задовољан побједом и да су се добро припремили за утакмицу.

- Наш план у првом полувремену текао је изванредно. Можда смо могли у неколико ситуација боље да реагујемо и решимо утакмицу. Већ у наставку било је теже, морали смо да издржимо страховити притисак, имали смо и среће, али она прати храбре. Не заборавите да смо ми сезону почели 10. јуна, да многи наши играчи немају дане за одмор јер играју и за репрезентације. Све то долази на наплату и није било лако нападати у другом делу игре - рекао је Милојевић.

У другом мечу групе Х Арсенал је побиједио БАТЕ Борисов у гостима са 4:2 (Волкот 9, 22, Холдинг 25, Жиру 49. пенал - Иванић 28, Гордејчук 67). Управо ће Арсенал бити наредни ривал "црвено-бијелих" у трећем колу 19. октобра, а затим ће Звезда играти у Лондону.

Славље са навијачима

Звезда је имала велику подршку својих навијача на стадиону "Рајн Енерги", а играчи су им захвалили након меча.

- Ову победу посвећујемо Вујадину Савићу који због повреде није могао да игра. Два пута смо се враћали до трибине на којој су били наши навијачи, да са њима прославимо победу. Размишљали смо шта да урадимо, како да прославимо на специфичан начин. Тада смо решили да седнемо и да уживамо у прелепом призору који су нам "делије" приредиле и заједно смо отпевали "по зими, киши, сунцу, снегу или кошави..." - рекао је Филип Стојковић.

Група Х

1. Арсенал 2        2        0        0        7:3     6

2. Ц. звезда          2        1        1        0        2:1     4

3. БАТЕ     2        0        1        1        3:5     1

4. Келн       2        0        0        2        1:4     0

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана