Vladan Milojević, trener Crvene zvezde: Jedino ne želim konfuziju u igri

Agencije
Vladan Milojević, trener Crvene zvezde: Jedino ne želim konfuziju u igri

Beograd - Najteža dosadašnja evropska prepreka očekuje Crvenu zvezdu, jer večeras od 20.30 časova Beograđani dočekuju prašku Spartu u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Slavni češki klub sa bogatom tradicijom igra na mnogo višem nivou od prethodnih rivala Florijane i Irtiša. Sparta se pojačala u ovom prelaznom roku, a igrom slučaja pazarila je i u Ljutice Bogdana gdje je kupila Zvezdino omaleno i brzo krilo Srđana Plavšića za 1,3 miliona evra. Ni dinara nisu platili za najzvučnje novajlije Marka Janka i Rija Mavubu, dok je najskuplji igrač Izraelac Tal Ben Haim, imenjak iskusnijeg i poznatijeg zemljaka koji je igrao za Čelzi. Ovaj lijevi vezni plaćen je 2,9 miliona evra, dok je štoper Semih Kaja koštao puna dva miliona. Česi su uložili dosta novca u tim, a još nismo uračunali transfere poznatog Kamerunca Žorža Manđeka, Lukasa Štetine i još nekih imena među kojima je Srbin Vukadin Vukadinović.

-  Znamo šta ova utakmica znači za nas. Motivisani smo i vlada jako dobra atmosfera u timu. O Sparti ne treba mnogo trošiti reči. Disciplinovani su, agresivni, tipična češka ekipa koja se bori svih 90 minuta. Pojačani su, imaju dobrog trenera i biće interesantno videti kako su spremili utakmicu za nas. Samo ne želim konfuziju, a Sparta će sigurno pokušati da nas uvuče u njihov ritam - rekao je Zvezdin trener Vladan Milojević.

O ambicijama Čeha dovoljno govori potrošenih deset miliona na nove igrače, a kada na to dodate da je klupu preuzeo bivši trener Intera Andreu Stramaćonija onda je valjda svima jasno koliko je Sparta ozbiljna u svojim namjerama. Zvezda ima svoje adute, jedan je pun stadion i velika podrška navijača, a drugi sve bolja forma ekipe. Sve novajlije zajedno sa Milanom Rodićem i Nemanjom Radonjićem konkurišu za tim, a Slavoljub Srnić je suspendovan zbog kartona, dok je Sparta bez prekaljenog kapitena Tomaša Rosickog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana