Владан Милојевић, тренер Црвене звезде: Једино не желим конфузију у игри

Агенције
Владан Милојевић, тренер Црвене звезде: Једино не желим конфузију у игри

Београд - Најтежа досадашња европска препрека очекује Црвену звезду, јер вечерас од 20.30 часова Београђани дочекују прашку Спарту у трећем колу квалификација за Лигу Европе.

Славни чешки клуб са богатом традицијом игра на много вишем нивоу од претходних ривала Флоријане и Иртиша. Спарта се појачала у овом прелазном року, а игром случаја пазарила је и у Љутице Богдана гдје је купила Звездино омалено и брзо крило Срђана Плавшића за 1,3 милиона евра. Ни динара нису платили за најзвучње новајлије Марка Јанка и Рија Мавубу, док је најскупљи играч Израелац Тал Бен Хаим, имењак искуснијег и познатијег земљака који је играо за Челзи. Овај лијеви везни плаћен је 2,9 милиона евра, док је штопер Семих Каја коштао пуна два милиона. Чеси су уложили доста новца у тим, а још нисмо урачунали трансфере познатог Камерунца Жоржа Манђека, Лукаса Штетине и још неких имена међу којима је Србин Вукадин Вукадиновић.

-  Знамо шта ова утакмица значи за нас. Мотивисани смо и влада јако добра атмосфера у тиму. О Спарти не треба много трошити речи. Дисциплиновани су, агресивни, типична чешка екипа која се бори свих 90 минута. Појачани су, имају доброг тренера и биће интересантно видети како су спремили утакмицу за нас. Само не желим конфузију, а Спарта ће сигурно покушати да нас увуче у њихов ритам - рекао је Звездин тренер Владан Милојевић.

О амбицијама Чеха довољно говори потрошених десет милиона на нове играче, а када на то додате да је клупу преузео бивши тренер Интера Андреу Страмаћонија онда је ваљда свима јасно колико је Спарта озбиљна у својим намјерама. Звезда има своје адуте, један је пун стадион и велика подршка навијача, а други све боља форма екипе. Све новајлије заједно са Миланом Родићем и Немањом Радоњићем конкуришу за тим, а Славољуб Срнић је суспендован због картона, док је Спарта без прекаљеног капитена Томаша Росицког.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана