„Vječiti“ u novom ruhu

Glas Srpske
„Vječiti“ u novom ruhu

Beograd - Najbolji srpski klubovi Partizan i Crvena zvezda, prema svemu sudeći, znatno će izmijeniti timove tokom zimskog prelaznog roka, tako da bi utakmice sa Plzenjom i moskovskim CSKA mogli da dočekaju u potpuno drugačijem izdanju.

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev planira veoma ambiciozan prelazni rok, prva želja je Radosav Petrović, a tu su još zadnji vezni Olimpijakosa Saša Zdjelar, bivši kapiten „crno-bijelih“ Antonio Rukavina, te tandem Kairata Žarko Marković i Žerar Gou. Očigledno je da se Iliev nameračio na Kairat poslije kupovine Leandrea Tavambe. Posljednji pik Partizana je najbolji igrač jesenjeg dijela Superlige Srbije Đorđe Ivanović, koji se u duelu „crno-bijelih“ i Spartaka zakačio sa Sašom Ilićem. Interesantno je da u Humskoj za sada ne planiraju nove štopere, iako se čini da je tu najveća promaja. Odlazak Marka Jevtovića je izvjestan, dok veliki znak pitanja stoji pored imena Evertona Luiza, čiji status vjerovatno zavisi od dolazaka.

Turbulentno je i u komšiluku, najbolji Zvezdini stranci su veoma blizu odlaska. Važe se najbolja ponuda za Ričmonda Boaćija, na tacni je sedam miliona od Rena, ali uprava opipava interesovanje ostalih. Moskovski Dinamo zove kapitena Mičela Donalda, činilo se da je Holanđanin već napustio Zvezdu, ali posao nije završen. Posljednje informacije govore da je i Gelor Kanga blizu odlaska, pa ukoliko bi sva trojica napustila klub, svakako da bi se to negativno odrazilo na kvalitet ekipe, a precrtan je Brazilac Rikardinjo, koji je najavljen kao pojačanje, ali se nije proslavio, mada je sve zakomplikovala povreda. Ukoliko Zvezdine mete ostanu samo Nemanja Milunović, Mirko Ivanić, Ben i Milan Jevtović, „crveno-bijeli“ će oslabljeni dočekati duel sa CSKA, jer su sva četvorica već nastupala u Ligi Evrope i ne mogu biti registrovani za Zvezdu u ovom takmičenju. Udica je bačena na 18-godišnjeg igrača Vojvodine Ranka Veselinovića, ali je to komplikovan posao. Teško da će se Zvezdan Terzić i saradnici upustiti u ovaj rizik, ali sigurno je da će januar na Topčiderskom brdu biti izuzetno interesantan.

Fotelja Tavambi

Napadač Partizana Leandre Tavamba doživio je počast po odlasku u rodni Kamerun jer je postao potpredsjednik kluba Ejgl Rojalu iz Menue, u kojem je počeo karijeru.

Tavamba je prije nekoliko sedmica pomogao „kraljevskim orlovima“ tako što im je donirao oko 6.400 evra kako bi mogli da funkcionišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana