„Вјечити“ у новом руху

Глас Српске
„Вјечити“ у новом руху

Београд - Најбољи српски клубови Партизан и Црвена звезда, према свему судећи, знатно ће измијенити тимове током зимског прелазног рока, тако да би утакмице са Плзењом и московским ЦСКА могли да дочекају у потпуно другачијем издању.

Спортски директор Партизана Ивица Илиев планира веома амбициозан прелазни рок, прва жеља је Радосав Петровић, а ту су још задњи везни Олимпијакоса Саша Здјелар, бивши капитен „црно-бијелих“ Антонио Рукавина, те тандем Каирата Жарко Марковић и Жерар Гоу. Очигледно је да се Илиев намерачио на Каират послије куповине Леандреа Тавамбе. Посљедњи пик Партизана је најбољи играч јесењег дијела Суперлиге Србије Ђорђе Ивановић, који се у дуелу „црно-бијелих“ и Спартака закачио са Сашом Илићем. Интересантно је да у Хумској за сада не планирају нове штопере, иако се чини да је ту највећа промаја. Одлазак Марка Јевтовића је извјестан, док велики знак питања стоји поред имена Евертона Луиза, чији статус вјероватно зависи од долазака.

Турбулентно је и у комшилуку, најбољи Звездини странци су веома близу одласка. Важе се најбоља понуда за Ричмонда Боаћија, на тацни је седам милиона од Рена, али управа опипава интересовање осталих. Московски Динамо зове капитена Мичела Доналда, чинило се да је Холанђанин већ напустио Звезду, али посао није завршен. Посљедње информације говоре да је и Гелор Канга близу одласка, па уколико би сва тројица напустила клуб, свакако да би се то негативно одразило на квалитет екипе, а прецртан је Бразилац Рикардињо, који је најављен као појачање, али се није прославио, мада је све закомпликовала повреда. Уколико Звездине мете остану само Немања Милуновић, Мирко Иванић, Бен и Милан Јевтовић, „црвено-бијели“ ће ослабљени дочекати дуел са ЦСКА, јер су сва четворица већ наступала у Лиги Европе и не могу бити регистровани за Звезду у овом такмичењу. Удица је бачена на 18-годишњег играча Војводине Ранка Веселиновића, али је то компликован посао. Тешко да ће се Звездан Терзић и сарадници упустити у овај ризик, али сигурно је да ће јануар на Топчидерском брду бити изузетно интересантан.

Фотеља Тавамби

Нападач Партизана Леандре Тавамба доживио је почаст по одласку у родни Камерун јер је постао потпредсједник клуба Ејгл Ројалу из Менуе, у којем је почео каријеру.

Тавамба је прије неколико седмица помогао „краљевским орловима“ тако што им је донирао око 6.400 евра како би могли да функционишу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана