Викторија прејака за Војводину

Б92
Викторија прејака за Војводину

Фудбалери Војводине нису успјели да се пласирају у Лигу Европе, пошто су у плеј-офу поражени од Викторије из Плзења у два меча.

Послије 3:0 у Чешкој, Викторија је славила и на новосадском ’Карађорђу’ са 2:0 и тако без проблема прошла даље.

Иако су ’Лале’ одиграле одлично цијеле квалификације у којима су разбили једну Сампдорију, нису имале снаге за нови подвиг.

Меч у Новом Саду почео је великом иницијативом домаћих – претио је Мирко Иванић, погодио и стативу, али је онда у 19. минуту

Он је послије соло акције снажно шутирао са врха шеснестерца и када су сви на стадиону помислили да Војводина долази до резултатске предности, лопта је погодила стативу и одбила се у поље.

Ни пун минут након што је Иванић погодио стативу гости су дошли у вођство и то на најбизарнији могући начин аутоголом Игора Ђурића.

Капитен гостију Давид Лимберски је послије брзог контранапада центрирао са лијеве стране у срце шеснаестерца Војводине, на лопту је натрчао Ђурић и неспретно је тијелом убацио у сопствену мрежу.

Након примљеног гола домаћи тим је наставио са иницијативом, а најбољу шансу до краја полувремена имали су Ожеговић и Бабић, али су се "посвађали" око лопте и тако су пропустили лијепу прилику за изједначење.

Друго полувријеме отворено је сјајном шансом Викторије која је, само што се кренуло са центра, могла да удвостручи предност. Колар је у казненом простору Војводине добро главом захватио лопту послије чентаршута Копица, али је голман Војводине Срђан Жакула фантастичном парадом успио да сачува мрежу избацивши у корнер лопту која је ишла под пречку.

Војводина је нову шансу имала у 57. минуту, Палочевић је лијепим пасом пронашао Василића који је искоса са десне стране избио сам пред голмана, али умјесто да шутира на гол покушао је да пронађе неког од саиграча и погрешио.

И опет је фудбалере Војводине врло брзо стигла казна за промашену шансу. Брз контранапад и лијепу акцију Викторије голом је крунисао Ђуриш у 60. минуту.

Војводина – Викторија Плзењ 0:2
(Ђурић 19аг, Ђуриш 60)

Војводина: Жакула – Василић, Ђурић, Пекарић, Настић (Радовић 66) – Секулић, Максимовић – Палочевић, Иванић (Стаменић 80), Бабић (Зоћевић 64) – Ожеговић
Викторија Плзењ: Козачик – Рајторал, Хубник (Баранек 54), Прохаска, Лимберски – Хрошовски, Ванек – Петржела (Вуч 72), Колар (Махмутовић 82), Копиц – Дуриш

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана