Veselin Vujović: Još sam gladan pobeda i trofeja

Dušan Repija
Veselin Vujović: Još sam gladan pobeda i trofeja

Banjaluka - Proslavljeni rukometni as Veselin Vujović u idućem periodu predvodiće šampiona Hrvatske Zagreb, koji se odnedavno zove Prvo plinarsko društvo Zagreb.

Nekada najbolji rukometaš svijeta rekao je za "Glas Srpske" da se nije mnogo dvoumio kada je uslijedio poziv predsjednika kluba Zorana Gopca.

- Nisam mnogo razmišljao. Svi znamo kakav je Zagreb klub, kakvu ima tradiciju, ali i ambicije svake godine. Nekada davno Gobac je pokušao da me dovede kao igrača, ali tada su to poremetili neki ružni događaji. Sada sam tu i verujem da će saradnja biti uspešna i duga - rekao je Vujović.

Veliki izazov za Vujovića predstavlja rad sa mladim igračima. U učesniku Lige šampiona i SEHA Gasprom Južni tok lige ima mnogo takvih igrača koji bi tek trebalo da pokažu šta znaju.

- Znam većinu igrača odranije, gledao sam ih i znam kolike su njihove mogućnosti. Verujem da mogu od njih izvući maksimum. Pokazao sam ranije u karijeri da znam da radim sa mladim igračima. Nadam se da ćemo zajedno upisati mnogo pobeda, još sam gladan trofeja - naglasio je Vujović.

On je sa ekipom sinoć odradio prvi trening, a već sutra ga čeka premijera na klupi protiv šampiona Srbije Vojvodine u okviru četvrtog kola SEHA Gasprom Južni tok lige.

- Vojvodina je najozbiljniji klub u Srbiji. Napreduju već nekoliko godina u kontinuitetu i niko protiv njih ne dođe lako do bodova. Ipak, mislim da smo favoriti - rekao je Vujović.

Priliku za prvi veliki skalp iskusni stručnjak imaće u nedjelju, kada u Zagreb dolazi veliki Kil.

- Raspored nam ne ide naruku, jer niko ne želi da u Ligi šampiona na startu igra protiv Kila. Oni su reprezentacija sveta u malom i najveći favorit za osvajanje ovog takmičenja. Međutim, verujem da imamo šanse, imamo veliki potencijal i nadam se da uz pomoć navijača možemo do pobede - rekao je Vujović.

Sa Vujovićem će sarađivati dvojica Banjalučana Zlatko Saračević, koji će i dalje biti pomoćni trener, i sportski direktor Božidar Jović.

Katar

Prilikom skorašnjeg boravka u Banjaluci na meču reprezentacija Republike Srpske i Srbije Veselin Vujović je u razgovoru za "Glas Srpske" istakao da će u ovoj sezoni predvoditi katarski klub Katar fondejšn.

- Sve sam dogovorio sa čelnicima kluba, kojem bi ovo bila premijerna sezona. Međutim, zapelo je na relaciji klub - Rukometni savez Katara. Čelnici saveza nisu htjeli da prime novu ekipu u prvenstvo, pošto bi tada bio neparan broj ekipa, pa je ta priča za sada ostala po strani - rekao je Vujović.

Červar

Dok je sjedio na klupi Vardara, Vujović je vodio veliku borbu protiv Metalurga i svog kolege na klupi ovog tima Line Červara.

- Radujem se našem novom susretu, koji će se desiti prilično brzo, sredinom oktobra. Dok sam radio u Makedoniji, svaka naša utakmica bila je zanimljiva, a rivalstvo veliko - rekao je Vujović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana