Veljko Simić dosanjao debi u Ligi šampiona: Bod veliki kao “Marakana”

Dušan Repija
Veljko Simić dosanjao debi u Ligi šampiona: Bod veliki kao “Marakana”

Beograd - S obzirom na to da je većini igrača ovo bila prva utakmica u Ligi šampiona, kao i kada se uzme u obzir kvalitet protivnika, neriješen ishod može se smatrati velikim uspjehom.

Sumirao je utiske za “Glas Srpske” vezni fudbaler Crvene zvezde Veljko Simić poslije meča sa Napolijem. Jedan od izdanaka Zvezdine škole koji je zaobilaznim putem došao do dresa prvog tima presrećan je što je baš u odjeći matičnog kluba i u fantastičnoj atmosferi osjetio čari najkvalitetnijeg takmičenja. Priliku je dobio u finišu meča i za kratko vrijeme pokazao dosta, a trenutak ulaska u igru zapamtiće do kraja života.

- Nisam tremaroš i od navijača uvek pokušavam da izvučem najviše. Bilo je fenomenalno, sanjao sam o tom trenutku. Verovao sam da će se desiti jer verujem u svoj kvalitet, ali da će doći tako brzo nisam mogao da predvidim - rekao je Simić, koji je sezonu započeo u Zemunu.

Ponavlja da je Napoli jedna od najvećih italijanskih ekipa i da ima izuzetno kvalitetnu ekipu. Ipak, Zvezda je uspjela da se odbrani i kritičarima još jednom dokaže da posjeduje kvalitet.

- Prirodno je da nas ljudi smatraju autsajderima u ovakvoj konkurenciji. Na kraju krajeva, to govore statistika, cene igrača, iskustvo... Sve je na strani naših protivnika, ali ne pobeđuje uvek bolji. To smo dokazali ovaj put. Ne interesuje nas šta drugi misle. Oni su stiskali, mi nismo imali previše prostora prema napred, ali ne smemo da žalimo. Bod je velik kao “Marakana” - rekao je Simić.

Bilo je malo bojazni kako će se uklopiti posljednja pojačanja - Marko Marin, Ričmond Boaći i Goran Čaušić, ali su oni vrlo brzo postali dio grupe.

- Velike zasluge idu na račun našeg šefa. Milojević veruje u sve nas, ti momci su dovedeni da podignu kvalitet igre, što će tek učiniti. Imamo širok roster, konkurencija je vrlo zdrava i tera svakog od nas da napredujemo. Sezona je tek počela i svi će imati priliku da pokažu koliko mogu - zaključio je Simić.

Ni riječ o Parizu

“Crveno-bijeli” su juče odmarali, a već od danas sve će biti podređeno nedjeljnom derbiju sa Partizanom.

- Derbi je uvek derbi, najvažniji meč srpskog fudbala. Moramo da zaboravimo sve urađeno jer će Partizan sigurno biti motivisan da nas pobedi. Zato je rano da razmišljamo o meču sa PSŽ-om, do gostovanja u Parizu imamo još prepreka koje želimo uspešno da savladamo - rezonuje Simić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana