Вељко Симић досањао деби у Лиги шампиона: Бод велики као “Маракана”

Душан Репија
Вељко Симић досањао деби у Лиги шампиона: Бод велики као “Маракана”

Београд - С обзиром на то да је већини играча ово била прва утакмица у Лиги шампиона, као и када се узме у обзир квалитет противника, неријешен исход може се сматрати великим успјехом.

Сумирао је утиске за “Глас Српске” везни фудбалер Црвене звезде Вељко Симић послије меча са Наполијем. Један од изданака Звездине школе који је заобилазним путем дошао до дреса првог тима пресрећан је што је баш у одјећи матичног клуба и у фантастичној атмосфери осјетио чари најквалитетнијег такмичења. Прилику је добио у финишу меча и за кратко вријеме показао доста, а тренутак уласка у игру запамтиће до краја живота.

- Нисам тремарош и од навијача увек покушавам да извучем највише. Било је феноменално, сањао сам о том тренутку. Веровао сам да ће се десити јер верујем у свој квалитет, али да ће доћи тако брзо нисам могао да предвидим - рекао је Симић, који је сезону започео у Земуну.

Понавља да је Наполи једна од највећих италијанских екипа и да има изузетно квалитетну екипу. Ипак, Звезда је успјела да се одбрани и критичарима још једном докаже да посједује квалитет.

- Природно је да нас људи сматрају аутсајдерима у оваквој конкуренцији. На крају крајева, то говоре статистика, цене играча, искуство... Све је на страни наших противника, али не побеђује увек бољи. То смо доказали овај пут. Не интересује нас шта други мисле. Они су стискали, ми нисмо имали превише простора према напред, али не смемо да жалимо. Бод је велик као “Маракана” - рекао је Симић.

Било је мало бојазни како ће се уклопити посљедња појачања - Марко Марин, Ричмонд Боаћи и Горан Чаушић, али су они врло брзо постали дио групе.

- Велике заслуге иду на рачун нашег шефа. Милојевић верује у све нас, ти момци су доведени да подигну квалитет игре, што ће тек учинити. Имамо широк ростер, конкуренција је врло здрава и тера сваког од нас да напредујемо. Сезона је тек почела и сви ће имати прилику да покажу колико могу - закључио је Симић.

Ни ријеч о Паризу

“Црвено-бијели” су јуче одмарали, а већ од данас све ће бити подређено недјељном дербију са Партизаном.

- Дерби је увек дерби, најважнији меч српског фудбала. Морамо да заборавимо све урађено јер ће Партизан сигурно бити мотивисан да нас победи. Зато је рано да размишљамо о мечу са ПСЖ-ом, до гостовања у Паризу имамо још препрека које желимо успешно да савладамо - резонује Симић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана