Veliki promašaji koštali Zvezdu eliminacije u Moskvi

B92
Veliki promašaji koštali Zvezdu eliminacije u Moskvi

Crvena zvezda eliminisana je u šesnaestini finala Lige Evrope od CSKA pošto su u revanšu poraženi minimalnim rezutlatom u Moskvi – 1:0 (1:0).

Jedini pogodak na meču postigao je Alan Dzagoev u prvom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena, ali se mora istaći i velika greška glavnog arbitra Žorža Souze, koji nije primjetio igranje rukom Marija Fernandesa u začetku akcije.

Takođe, ekipa Vladana Milojevića i te kako će imati da za čime da žali, a prije svih Aleksandar Pešić i El Fardu Ben.

Najprije je Pešić u 81. minutu propustio daleko najbolju priliku na meču, na obije strane terena, kada je sjajno izbjegao ofsajd zamku, ali nije uspio da zahvati loptu na ivici peterca, poslije idealnog centaršuta rezerviste Slavoljuba Srnića.

Međutim, na ulasku u posljednji minut ogromnu priliku propušta i novajlija sa Komorskih ostrva. Izborio se za prostor i dobio loptu u lijevom delu kaznenog, ali je šutnuo više cevanicom, nego stopalom, pa je ona još jednom otišla pored stative 'skamenjenog' Igora Akinfejeva.

Sam početak susreta donio nam je opreznu i izjednačenju igru na obije strane, a djelovalo je da poslije prvog dijela igre ipak neće biti pogodaka. Milan Borjan je zaustavio oba opasna pokušaja domaćina, dok je nedostatak razumijevanja, ali i malo sreće sprečilo tim iz Beograda da on bude taj koji će prvi zatresti mrežu.

To se posebno odnosi na 41. minut, kada je Ben sa krila, u kontri tri na jedan, poslao loptu ka zatčalom i usamljenom Radonjiću na desetak metara od gola, ali Pešić nije razumio njegovu namjeru, zakačio je loptu i tako praktilčno otklonio opasnost pred golom 'Armejaca'.

CSKA je na startu drugog poluvremena odlučio da napadne i eventualnim drugim golom i definitivno riješi pitanje pobjednika, ali je još jednom istakao Borjan, fantastičnim refleksnom reakcijom poslije pokušaja glavom strelca prvog gola sa ivice peterca.

Pored dvije opisane šanse, imali su crveno-bijeli još nekoliko solidnih pokušaja iz opasnih situacija, ali isto tako ne treba previše da tuguju jer su bili ravnopravan rival skupocenom ruskom timu u 180 minuta u fudbala, u sezoni koji su počeli nikada ranije u klupskoj istoriji – obezbjedivši 16 internacionalnih mečeva i prolijeće u Evropi posle tačno dvije i po decenije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana