Велики промашаји коштали Звезду елиминације у Москви

B92
Велики промашаји коштали Звезду елиминације у Москви

Црвена звезда елиминисана је у шеснаестини финала Лиге Европе од ЦСКА пошто су у реваншу поражени минималним резутлатом у Москви – 1:0 (1:0).

Једини погодак на мечу постигао је Алан Дзагоев у првом минуту судијске надокнаде првог полувремена, али се мора истаћи и велика грешка главног арбитра Жоржа Соузе, који није примјетио играње руком Марија Фернандеса у зачетку акције.

Такође, екипа Владана Милојевића и те како ће имати да за чиме да жали, а прије свих Александар Пешић и Ел Фарду Бен.

Најприје је Пешић у 81. минуту пропустио далеко најбољу прилику на мечу, на обије стране терена, када је сјајно избјегао офсајд замку, али није успио да захвати лопту на ивици петерца, послије идеалног центаршута резервисте Славољуба Срнића.

Међутим, на уласку у посљедњи минут огромну прилику пропушта и новајлија са Коморских острва. Изборио се за простор и добио лопту у лијевом делу казненог, али је шутнуо више цеваницом, него стопалом, па је она још једном отишла поред стативе 'скамењеног' Игора Акинфејева.

Сам почетак сусрета донио нам је опрезну и изједначењу игру на обије стране, а дјеловало је да послије првог дијела игре ипак неће бити погодака. Милан Борјан је зауставио оба опасна покушаја домаћина, док је недостатак разумијевања, али и мало среће спречило тим из Београда да он буде тај који ће први затрести мрежу.

То се посебно односи на 41. минут, када је Бен са крила, у контри три на један, послао лопту ка затчалом и усамљеном Радоњићу на десетак метара од гола, али Пешић није разумио његову намјеру, закачио је лопту и тако практилчно отклонио опасност пред голом 'Армејаца'.

ЦСКА је на старту другог полувремена одлучио да нападне и евентуалним другим голом и дефинитивно ријеши питање побједника, али је још једном истакао Борјан, фантастичним рефлексном реакцијом послије покушаја главом стрелца првог гола са ивице петерца.

Поред двије описане шансе, имали су црвено-бијели још неколико солидних покушаја из опасних ситуација, али исто тако не треба превише да тугују јер су били равноправан ривал скупоценом руском тиму у 180 минута у фудбала, у сезони који су почели никада раније у клупској историји – обезбједивши 16 интернационалних мечева и пролијеће у Европи после тачно двије и по деценије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана