Vaterpolo pred 20.000 gledalaca?

Agencije
Vaterpolo pred 20.000 gledalaca?

Beograd - Najbolji vaterpolisti Evrope mogli bi na kontinentalnom šampionatu koji će biti održan 2016. godine u Beogradu igrati pred 20.000 navijača u "Kombank areni", saopštio je Vaterpolo savez Srbije (VSS).

U najvećoj dvorani na Balkanu za tu priliku bio bi instaliran montažni bazen kao što se radilo na nekim ranijim takmičenjima na vodi. "Arena" bi tako nakon takmičenja u rukometu, odbojci i tenisu dočekala i srpsku vaterpolo reprezentaciju.

Delegacija Evropske plivačke asocijacije (LEN), koju je predvodio izvršni direktor Paolo Frihneht, na sastanku s državnim sekretarom za sport Predragom Peruničićem upoznala je delegaciju Ministarstva omladine i sporta s mogućnošću da Evropsko prvenstvo u vaterpolu 2016. godine bude održano u "Areni".

Frihneht je rekao da je takav model uspješno primijenjen na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu u vodenim sportovima u Danskoj, a na isti način biće organizovano i Evropsko prvenstvo koje se ovog ljeta održava u Berlinu.

Peruničić je rekao da će Vlada Srbije i Ministarstvo, u sklopu svojih nadležnosti i mogućnosti, pomoći organizaciju Evropskog prvenstva u Beogradu.

- Beograd se ozbiljno priprema da ugosti najbolje evropske vaterpolo reprezentacije. Vaterpolo je sport s dugom tradicijom i jedan od najpopularnijih u Srbiji i verujem da ćemo ga na ovaj način dodatno popularisati - rekao je Peruničić.

Najmasovnije EP

Evropsko prvenstvo u Beogradu 2016. godine biće najveće kontinentalno takmičenje u vaterpolu koje je ikada održano, jer će se prvi put u muškoj konkurenciji takmičiti 16, a u ženskoj 12 nacionalnih timova. Takođe, ovo evropsko prvenstvo biće i kvalifikaciono za Olimpijske igre koje se iste godine održavaju u Rio de Žaneiru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana