Utakmica PSŽ i Crvene zvezde namještena, Zvezda odbacila optužbe

Srna
Utakmica PSŽ i Crvene zvezde namještena, Zvezda odbacila optužbe

Pariz - Kancelarija francuskog finansijskog tužilaštva saopštila je da je pokrenula istragu o potencijalnom namještanju fudbalske utakmice između "Pari Sen Žermena" i "Crvene zvezde".

Francuski sportski list "Ekip" danas je na svojoj internet stranici objavio da je Unija evropskih fudbalskih asocijacija /UEFA/ upozorila francuske vlasti o mogućem namještanju utakmice igrane 3. oktobra u Parizu.


Iz Kancelarije nisu htjeli dalje da komentarišu pokretanje istrage.

Pari Sen Žermen je 3. oktobra u okviru grupe "C" fudbalske Lige šampiona pobijedio šampiona Srbije rezultatom 6:1.

Zvezda odbacila umiješanost

Crveno-beli su istakli da sa najvećom dozom gnušanja odbacuju pitanje francuskog lista i traže od UEFA da se do kraj ispita šta se zaista desilo na ovom meču

Fudbalski klub Crvena zvezda odbacio je danas, sa najvećom dozom ljutnje i gnušanja, navode francuskog lista Ekip vezano za sumnje u rezultat utakmice Pari Sen Žermena i Crvene zvezde i umiješanosti bilo koga iz beogradskog kluba, i insistira od Uefe i nadležnih organa u Srbiji i Francuskoj da do kraja istraže sumnje i saznaju istinu.

"FK Crvena zvezda sa najvećom dozom ljutnje i gnušanja odbacuje današnje pisanje francuskog lista Ekip vezano za sumnje u ishod rezultata utakmice Pari Sen Žermen-Crvena zvezda, i umešanosti bilo koga iz FK Crvena zvezda u eventualne nečasne radnje. Navodi iz tog teksta mogu naneti veliku štetu ugledu i renomeu našeg kluba i zato FK Crvena zvezda insistira i kod Uefa i kod nadležnih istražnih organa u Srbiji i u Francuskoj da ove sumnje istraže do kraja i da se dođe do istine", navodi se u saopštenju Zvezde.

Iz Zvezde je navedeno da su "današnje tehnologije i razni drugi mehanizmi toliko napredovali da je prosto nemoguće da ovaj eventualni slučaj ostane nerazjašnjen".

"FK Crvena zvezda očekuje da se do istine o svemu ovome mora doći u što kraćem roku i da se mora skinuti bilo kakva sumnja o umešanosti bilo kojeg člana našeg kluba u eventualne nečasne radnje", piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana