Uroš Đurđević napadač Partizana za Glas Srpske: Golgeterski niz završavam u Kupu

Danijel Radujković
Uroš Đurđević napadač Partizana za Glas Srpske: Golgeterski niz završavam u Kupu

Banjaluka - Prošlog ljeta vodila se velika borba između Partizana i Crvene zvezde za dovođenje Uroša Đurđevića. "Crno-bijeli" su tada pobijedili i ispostaviće se, napravili jedan od ključnih poteza na putu do osvajanja titule šampiona Srbije.

Partizan je vezao 31 meča bez poraza i za to vrijeme ostvario je 28 pobjeda, među kojima i dvije u derbijima sa Zvezdom. U te rezultate prste je najviše umiješao upravo Đurđević koji je na 29 mečeva u prvenstvu postigao čak 24 gola i uz Leonarda bio glavni igrač ekipe. Odlični napadač je za "Glas Srpske" otkrio koliko je bilo teško doći do titule, jer je Partizan gotovo cijelu sezonu jurio prednost Zvezde.

- Pritisak je bio neverovatan, ali smo svi zajedno to prebrodili. Verovali smo da možemo, a stručni štab nas je uvek podržavao i govorio da imamo šanse, jer smo prava ekipa - istakao je Đurđević.

Nakon podjele lige Crvena zvezde je bila u boljoj poziciji, ali je Partizan uspio da nadoknadi tri boda minusa.

- Iskreno, nisam nikada sumnjao. Znao sam da nemamo prava na kiks, ali sam isto tako verovao da ga nećemo napraviti i tako je bilo. Zvezda ga je napravila protiv Voždovca, to nam je dobro došlo, kao i sistem takmičenja gde su se bodovi delili - dodao je Đurđević.

Po njemu, glavna snaga ovog tima Partizana je zajedništvo koje je krasilo ekipu i kada nije sve išlo kako treba.

- Leonardo i ja smo dali najviše golova, dosta smo utakmica rešili, ali sigurno da ništa ne bismo uradili bez cele ekipe. Kada god je bilo teško uvek smo bili zajedno. Tu su i navijači koji su bili naš 12. igrač cele sezone. Nikada neću da zaboravim njihovu podršku ispred stadiona kada zbog suspenzije stadiona nisu mogli na tribine - istakao je Đurđević.

Njegov povratak u srpski fudbal pokazao se kao izvanredan potez, jer je igrama dokazao da ima kvalitet.

- Često govorim da je gol moje karijere to što sam se vratio u srpski fudbal. Napravio sam pravi potez, povratio samopouzdanje i kontinuitet utakmica. Još nisam razmišljao o idućem koraku. Ima još finale Kupa, pa onda idem na Evropsko prvenstvo. Ima vremena za to - podvukao je Đurđević.

Kako je i sam rekao, posao ove sezone još nije završen, jer je u subotu finale Kupa protiv Crvene zvezde.

- Ostao nam je još jedan korak, još jedan cilj koji smo zacrtali, a to je dupla kruna. Derbi kao i svaki derbi, za to ne treba dodatni motiv, jer je to posebna utakmica. Sigurno će biti dobra atmosfera, igra se na našem stadionu, očekujem istu podršku kao i protiv Mladosti.  Nadam da ću na tom meču završiti svoj golgeterski niz ove sezone - zaključio je ovaj napadač.

Nada se polufinalu Evra

Đurđević će predvoditi mladu reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu u Poljskoj. "Orlići" imaju veliki potencijal, a on se nada prolasku u polufinale.

- Evropski i svetski prvaci su sada zajedno, narod sigurno veruje u nas i dosta očekuje. Mislim da možemo napraviti dobar rezultat, bez obzira što smo u jakoj grupi. Španci su vrlo jaki, jer su svi iz A selekcije vraćeni u mladu selekciju, tako da nas očekuju tri teške utakmice, ali verujem da možemo do polufinala. Onda je sve otvoreno - rekao je Đurđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana