Урош Ђурђевић нападач Партизана за Глас Српске: Голгетерски низ завршавам у Купу

Данијел Радујковић
Урош Ђурђевић нападач Партизана за Глас Српске: Голгетерски низ завршавам у Купу

Бањалука - Прошлог љета водила се велика борба између Партизана и Црвене звезде за довођење Уроша Ђурђевића. "Црно-бијели" су тада побиједили и испоставиће се, направили један од кључних потеза на путу до освајања титуле шампиона Србије.

Партизан је везао 31 меча без пораза и за то вријеме остварио је 28 побједа, међу којима и двије у дербијима са Звездом. У те резултате прсте је највише умијешао управо Ђурђевић који је на 29 мечева у првенству постигао чак 24 гола и уз Леонарда био главни играч екипе. Одлични нападач је за "Глас Српске" открио колико је било тешко доћи до титуле, јер је Партизан готово цијелу сезону јурио предност Звезде.

- Притисак је био невероватан, али смо сви заједно то пребродили. Веровали смо да можемо, а стручни штаб нас је увек подржавао и говорио да имамо шансе, јер смо права екипа - истакао је Ђурђевић.

Након подјеле лиге Црвена звезде је била у бољој позицији, али је Партизан успио да надокнади три бода минуса.

- Искрено, нисам никада сумњао. Знао сам да немамо права на кикс, али сам исто тако веровао да га нећемо направити и тако је било. Звезда га је направила против Вождовца, то нам је добро дошло, као и систем такмичења где су се бодови делили - додао је Ђурђевић.

По њему, главна снага овог тима Партизана је заједништво које је красило екипу и када није све ишло како треба.

- Леонардо и ја смо дали највише голова, доста смо утакмица решили, али сигурно да ништа не бисмо урадили без целе екипе. Када год је било тешко увек смо били заједно. Ту су и навијачи који су били наш 12. играч целе сезоне. Никада нећу да заборавим њихову подршку испред стадиона када због суспензије стадиона нису могли на трибине - истакао је Ђурђевић.

Његов повратак у српски фудбал показао се као изванредан потез, јер је играма доказао да има квалитет.

- Често говорим да је гол моје каријере то што сам се вратио у српски фудбал. Направио сам прави потез, повратио самопоуздање и континуитет утакмица. Још нисам размишљао о идућем кораку. Има још финале Купа, па онда идем на Европско првенство. Има времена за то - подвукао је Ђурђевић.

Како је и сам рекао, посао ове сезоне још није завршен, јер је у суботу финале Купа против Црвене звезде.

- Остао нам је још један корак, још један циљ који смо зацртали, а то је дупла круна. Дерби као и сваки дерби, за то не треба додатни мотив, јер је то посебна утакмица. Сигурно ће бити добра атмосфера, игра се на нашем стадиону, очекујем исту подршку као и против Младости.  Надам да ћу на том мечу завршити свој голгетерски низ ове сезоне - закључио је овај нападач.

Нада се полуфиналу Евра

Ђурђевић ће предводити младу репрезентацију Србије на Европском првенству у Пољској. "Орлићи" имају велики потенцијал, а он се нада проласку у полуфинале.

- Европски и светски прваци су сада заједно, народ сигурно верује у нас и доста очекује. Мислим да можемо направити добар резултат, без обзира што смо у јакој групи. Шпанци су врло јаки, јер су сви из А селекције враћени у младу селекцију, тако да нас очекују три тешке утакмице, али верујем да можемо до полуфинала. Онда је све отворено - рекао је Ђурђевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана