Umro Mihalj Mesaroš – legendarno krilo Partizana

B92
Umro Mihalj Mesaroš – legendarno krilo Partizana

Mihalj Mesaroš, legendarno desno krilo Partizana, umro je 18. aprila 2017. u SAD.

Mihalj Mesaroš Meske je rođen 27.7. 1935. u Novom Bečeju. Svoju svjetsku karijeru je započeo u lokalnom Jedinstvu i Proleteru iz Zrenjanina, odakle sa 18 godina, poslije velikog interesovanja najvećih klubova naše zemlje, postaje član fudbalskog kluba Partizan.

"U Partizanu je nastupao u periodu 1953. do 1960. i zabilježio 127 nastupa uz 57 postignutih golova. Bio je u sastavu blistave generacije pedesetih godina, kada je fudbal bio zadovoljstvo i radost, sa ove distance gledano, doba romantike. Još i danas se pamti saradnja velikana – Bobek, Miloš Milutinović, Mihalj Mesaroš, Čajkovski, Bruno Belin, Valok, Zebec….Postigao je i gol u onoj čuvenoj utakmici finala Kupa Jugoslavije između Partizana i beogradskog Radničkog, kada su crno-bijeli poslije 0:3 na poluvremenu pobjedili na kraju sa 5:3", navodi se na sajtu Partizana.

Bio je kandidat za člana reprezentacije, kao dio tima za Svjetsko prvenstvo.

Karijeru poslije Partizana nastavlja u OFK Beogradu, Slobodi iz Tuzle, Rijeci i Trikali (Grčka), poslije čega je 1967. godine postao član nove lige u SAD, gdje je imao pionirsku ulogu u razvoju fudbala na sjevernoameričkom kontinentu.

Tu je u to vrijeme tek bila formirana profesionalna liga po Evropskom principu, gdje je sa uspjehom nastupao u nekoliko klubova – Los Anđes Toros, San Dijego Toros i San Hose Earthljuakes, gdje je i završio karijeru.

Mesaroš je živio u SAD sa svojom ženom Rozalijom, djecom Lidijom i Robertom i četvoro unučadi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana