Умро Михаљ Месарош – легендарно крило Партизана

Б92
Умро Михаљ Месарош – легендарно крило Партизана

Михаљ Месарош, легендарно десно крило Партизана, умро је 18. априла 2017. у САД.

Михаљ Месарош Меске је рођен 27.7. 1935. у Новом Бечеју. Своју свјетску каријеру је започео у локалном Јединству и Пролетеру из Зрењанина, одакле са 18 година, послије великог интересовања највећих клубова наше земље, постаје члан фудбалског клуба Партизан.

"У Партизану је наступао у периоду 1953. до 1960. и забиљежио 127 наступа уз 57 постигнутих голова. Био је у саставу блиставе генерације педесетих година, када је фудбал био задовољство и радост, са ове дистанце гледано, доба романтике. Још и данас се памти сарадња великана – Бобек, Милош Милутиновић, Михаљ Месарош, Чајковски, Бруно Белин, Валок, Зебец….Постигао је и гол у оној чувеној утакмици финала Купа Југославије између Партизана и београдског Радничког, када су црно-бијели послије 0:3 на полувремену побједили на крају са 5:3", наводи се на сајту Партизана.

Био је кандидат за члана репрезентације, као дио тима за Свјетско првенство.

Каријеру послије Партизана наставља у ОФК Београду, Слободи из Тузле, Ријеци и Трикали (Грчка), послије чега је 1967. године постао члан нове лиге у САД, гдје је имао пионирску улогу у развоју фудбала на сјеверноамеричком континенту.

Ту је у то вријеме тек била формирана професионална лига по Европском принципу, гдје је са успјехом наступао у неколико клубова – Лос Анђес Торос, Сан Дијего Торос и Сан Хосе Еартхљуакес, гдје је и завршио каријеру.

Месарош је живио у САД са својом женом Розалијом, дјецом Лидијом и Робертом и четворо унучади.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана