Ubjedljiv poraz Zvezde u Atini, kraj nadanju plej-ofa

B92
Ubjedljiv poraz Zvezde u Atini, kraj nadanju plej-ofa

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Panatinaikosa sa 91:71, u 27. kolu Evrolige.

Izabranici Dušana Alimpijevića ovim neuspjehom izgubili su šanse za plej-of Evrolige, pošto imaju dva poraza više od Makabija, odnosno tri od Baskonije.

Zvezdi bi bilo potrebno da Baskonija i Makabi izgube sva tri meča do kraja, ali to je nemoguće pošto se dvije ekipe sastaju u 29. kolu Evrolige.

Ovo je bio 16. poraz Crvene zvezde, dok je PAO ostvario isto toliko trijumfa.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Kris Singlton sa 21 poenom, dok je nevjerovatan meč odigrao Nik Kalatis - 17 poena, 10 asistencija, šest ukradenih, pet skokova.

Kod gostiju Dejan Davidovac postigao je 17 poena, uz pet skokova, dok je Alen Omić ostvario učinak od 15 poena i sedam skokova.

Aktuelni šampion Srbije i regiona loše je ušao u duel i poslije samo šest minuta igre gigant iz Atine imao je +15, 19:4.

Zvezda je uspjela da se vrati do kraja dionice, a potom i da dođe na samo četiri poena zaostatka, ali je PAO završio prvi dvadesetominutni period sa rezultatom 47:38.

Treća dionica biće odlučujuća za dalji tok utakmice, pošto je PAO u ovom dijelu igre skroz otklonio bilo kakvo pitanje pobjednika. Ekipa Ćavija Paskvala dobila je 30:18 treću četvrtinu.

U posljednjih deset minuta pokušala je Zvezda da se vrati, ali je zaostatak bio prevjelik.

Crveno-bijele za dva dana očekuje duel sa Fenerbahčeom u 28. kolu Evrolige. Sa druge strane PAO očekuje utakmica sa Makabijem u Tel Avivu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana