»USA Today«: Ђоковић у Србији изазива »ефекат битлсманије«

Агенције
»USA Today«: Ђоковић у Србији изазива »ефекат битлсманије«

Вашингтон - Популарност првог тенисера свијета Новака Ђоковића у Србији далеко надмашује ону коју имају највеће америчке спортске звијезде у САД, оцијенио је лист "USA Today".

Коментатор америчког листа Крис Чејс овај закључак је извукао послије отвореног тренинга Ђоковића уочи меча Дејвис купа против Хрватске, који је у "Хали спортова" у Краљеву окупио 3.000 људи.

Како је нагласио, Ђоковић изазива "ефекат битлсманије", гдје год да се појави.

"Сваки пут када Ђоковић пређе границу и уђе у Србију, нација једноставно 'полуди' од одушевљења. То се мого видети у сриједу, када је на хиљаде људи дошло у халу само да би пратило његов тренинг", истиче "USA Today".

"Тома Брејдија воле у Бостону, али слабо да га цијене игдје више. Исто се односи на Пејтона Менинга у Индијанаполису и Денверу", оцијенио је коментатор америчког листа популарност највећих звијезда америчког фудбала у САД.

Он је нагласио да ни кошаркаши Коби Брајант и Леброн Џејмс нису безрезервно вољени у цијелој Америци.

"То је можда због тога што је САД тако велика земља, да тај простор просто не дозвољава да се нека личност истакне као вољена фигура нације... можда је једино Опра Винфри изузетак, иако се и њена популарност смањила, пошто више нема емисију", коментарише Чејси.

Ђоковић и Делић отварају дуел Србије и Хрватске

Новак Ђоковић и 158. играч на АТП листи Мате Делић отвориће дуел Србије и Хрватске у првом колу Свјетске групе Дејвис купа, одлучено је жријебом у Краљеву.

Дуел Ђоковића и Делића почиње 6. марта од 13 сати, а потом ће на терен Виктор Троицки, тренутно 41. играч свијета и талентовани Борна Ћорић, 61. на АТП листи.

У суботу од 14 сати на програму је дубл меч између Ненада Зимоњића и Виктора Троицког против Франка Шкугора и Марина Драгање.

У недјељу, посљедњег дана меча од 13 сати састају се Ђоковић и Ћорић, а потом Троицки и Делић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана