UEFA opet kažnjava Zvezdu

Agencije
UEFA opet kažnjava Zvezdu

Crvena zvezda će meč protiv Kelna pamtiti po značajnoj pobjedi od 1:0. U četvrtak je zbog tog rezultata među crveno-bijelima vladala velika euforija.

Samo dan kasnije, UEFA euforiju razbija najavom novih kazni, kako za Zvezdu, tako i za Keln.

Nekoliko hiljada navijača Zvezde ispunilo je dva sektora stadiona Rajn Energija u Kelnu. Sa sobom su unijeli baklje i razne druge predmete zbog kojih UEFA po nekoliko tačaka pokreće postupak protiv oba kluba.

Keln je na udaru zbog loše organizacije i pretresa na ulazima u stadion što je prekršaj člana 33 UEFA pravila bezbjednosti i obezbjeđivanja.

Priotiv domaćina se postupak pokreće i zbog bacanja predmeta na teren, čime je prekršen član 16, zbog blokiranih stepeništa kojima se izlazi sa stadiona, ali i zbog paljenja baklji.

Protiv Crvene zvezde je pokrenut postupak zbog toga što su navijači Zvezde palili baklje i zbog ubacivanja predmeta na teren.

Oba slučaja će biti procesuirana 19. oktobra, pa bi u slučaju dobrog rezultata na "Marakani" protiv Arsenala tog dana, Zvezdu svejedno moglo da sačeka vrlo neprijatno iznenađenje iz Evropske kuće fudbala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana