UEFA kaznila Crvenu zvezdu zbog generala Mladića

Srna
UEFA kaznila Crvenu zvezdu zbog generala Mladića

Beograd - Fudbalski klub "Crvena zvezda" kažnjen je sa utakmicom bez prisustva publike protiv moskovskog "CSKA" u šesnaestini finala Lige Evrope zbog transparenta upućenog nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću i skandiranja njegovog imena na utakmici protiv "BATE" u Borisovu.

B92 javlja da ista opasnost prijeti i vječitom rivalu "Partizanu" koji bi na proljeće, u istom takmičenju, trebalo da dočeka "Viktoriju" iz Plzenja.


Osim "zatvaranja" stadiona, crveno-bijeli je kažnjena i sa 50.000 evra, potvrdio je generalni direktor Fudbalskog kluba "Crvena zvezda" Zvezdan Terzić, koji je najavio žalbu na odluku Disciplinske komisije Evropske fudbalske unije /UEFA/.

"Iznenađeni smo ovakvom odlukom UEFA, koja ne ide u prilog razvoju fudbala u Srbiji. Naročito ako se uzme u obzir da smo najgledaniji klub grupne faze Lige Evrope. Verujem da su toga svesni i u UEFA i veoma mi je žao što su se odlučili na ovako drakonsku kaznu", rekao je Terzić.

Terzić je najavio da će se klub žaliti na odluku UEFA, dodajući da vjeruje da će ona biti uvažena, a adut je skoro 30.000 već prodatih karata za meč sa "CSKA".

UEFA je u grupnoj fazi, u gotovo identičnoj situaciji, splitskom "Hajduku" ublažila kaznu, jer je prodao skoro svih 33.000 ulaznica, pa je kapacitet "Poljuda" bio smanjen za samo 500 mjesta.

Prva utakmica šesnaestine finala Lige Evrope između "Crvene zvezde" i "CSKA" igra se 13. februara na stadionu "Rajko Mitić".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana