U Partizanu nikad gore

Agencije
U Partizanu nikad gore

Beograd - Dolaskom Marka Nikolića igre i rezultati Partizana su se znatno popravili, ali atmosfera unutar kluba i oko njega nikad nije bila gora.

Partizan je uhvatio formu, nanizao šest pobjeda, ali su se iznad Humske 1 nadvili tmurni oblaci. Radna grupa koja upravlja klubom zakazala je u ponedjeljak novu sjednicu Skupštine, na kojoj će, po treći put, biti biran predsjednik. Kandidat vladajuće struje je Milorad Vučelić i jasno je da je on obezbijedio podršku većine delegata pa je zato izabran ovaj datum. Zanimljivo je da je Skupština zakazana samo dva dana prije odluke Suda o tome da li je bilo neregularnosti prilikom biranja novih članova Skupštine. Na prošloj sjednici u septembru delegati naklonjeni Vučelićevom protivkandidatu Nenadu Bjekoviću nisu se pojavili pa nije postojao kvorum, a ovaj put Vučelićeva strana sigurno neće ponoviti istu grešku. Treća epizoda tragikomičnog serijala izbora predsjednika Partizana dolazi samo nekoliko dana poslije skandala sa majicama i sve to je natjeralo Bjekovića da se obrati predsjedniku Fudbalskog saveza Srbije Slaviši Kokezi, pitajući ga da li podržava nelegalnu sjednicu koja je zakazana mimo dogovora dvije struje i kojom se krši Statut.

- Ne znam ni sam šta se to dešava u Partizanu. Postaje neozbiljno. Bahato, drsko, menjaju se članovi Skupštine. Valjda su sada konačno promenili dovoljno ljudi i sakupili 33 člana koji će glasati. Oni se bore za sebe, ne za Partizan i to što rade je bezobrazluk. Zato sam i poslao pismo Kokezi sa pitanjem da li podržava ovo što se trenutno radi u Partizanu? Vučelića znam 30 godina i njega fudbal nikad nije zanimao - rekao je Bjeković.

S druge strane Vučelić tvrdi da nije došlo do kršenja Statuta i da očekuje dolazak većine delegata u ponedjeljak.

- Nema haosa u Partizanu. Klub normalno funkcioniše, da nije tako ne bi pobeđivali. I ovo što pričaju za Sud, kao da znaju kakva će odluka biti donesena. Sve smo izvršili po propisima i očekujem pobedu - rekao je Vučelić.

Partizan je bez predsjednika od decembra prošle godine, odnosno od kada je Zoran Popović podnio ostavku. Skupština broji 65 delegata, a za kvorum je potrebno da se pojave 33, a zatim je prosta većina od 17 glasova dovoljna za pobjedu jednog kandidata.

Zaposleni digli glas

Zaposleni u Sportskom centru "Partizan - Teleoptik" podigli su glas protiv privremene uprave zbog zaostalih zarada i ostalih obaveza koje je klub dužan da ispuni prema njima. Radnici traže plan dinamike zarada, kao i podatke i izvode o visini primanja, koji se prema izvodima iz banke razlikuju iz mjeseca u mjesec.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana