U Kini traže vizu za Rusiju

Srna
U Kini traže vizu za Rusiju

Gvangdžu - Fudbaleri Srbije jutros je trebalo da stignu u Gvangdžu poslije skoro 24 časa u avionu i na aerodromima, a na putešestvije nisu krenuli Luka Milivojević i Nikola Maksimović koji su se pridružili ranije otpisanim Nemanji Matiću, Matiji Nastasiću i Aleksandru Jovanoviću za utakmice sa Kinom i Južnom Korejom.

Njih dvojica su zaradili povrede, pa je vršilac dužnosti selektora Mladen Krstajić odlučio da ih poštedi, a očekuje se da priliku dobiju i naknadno pozvani Nemanja Radonjić, Nenad Krstičić i Andrija Živković, koji se sa 21 godinom već može nazvati povratnikom u najbolju selekciju. Svi oni imaju priliku da pokažu koliko mogu i ostanu u konkurenciji za put u Rusiju, što je ostvarenje sna za sve fudbalere svijeta.

- Prelep je osećaj. Drago mi je što sam opet sa ovim momcima. Moram da naglasim da za naš fudbal mnogo znači odlazak na Svetsko prvenstvo i sada je na nama da damo svoj maksimum kako bismo opravdali velika očekivanja. Zadovoljan sam svojom formom, a na meni i saigračima je da se i u Aziji pokažemo u dobrom svetlu - rekao je Živković prvotimac Benfike.

Utakmica sa Kinom na programu je prekosutra, dok je za 14. novembar zakazan meč sa Južnom Korejom. Osim povrijeđenih i umornih, u avionu se naravno nije našao ni bivši selektor Slavoljub Muslin, a junak posljednjeg kvalifikacionog meča sa Gruzijom Aleksandar Prijović nije rad da komentariše odluku ljudi FS Srbije.

- To je politika Saveza i nije na nama da o tome raspravljamo. Samo želim da zahvalim Muslinu na pozivu i poverenju koje mi je ukazao. Nadam se da sam delimično i opravdao to poverenje. Sad je tu Krstajić i na nama je da njegovu filozofiju fudbala prenesemo na teren. Želim da igram dobro, da Srbija pobeđuje i, naravno, da dajem golove. Spreman sam za sve. I za eventualno nove taktičke zahteve Krstajića. Svi smo u službi reprezentacije, svi želimo isto - rekao je Prijović.

O Muslinovom stalnom nasljedniku još uvijek nema provjerenih informacija, jer su posljednjih dana stizale oprečne informacije i pominjala se mnoga imena poput Dragana Stojkovića, Veljka Paunovića, Ivice Jovanovića, Aleksandra Stanojevića i mnogih drugih koji su dovođeni u vezu sa klupom Srbije.

Konačni spisak

Golmani: Vladimir Stojković, Predrag Rajković, Marko Dmitrović. Defanzivci: Antonio Rukavina, Branislav Ivanović, Duško Tošić, Jagoš Vuković, Miloš Veljković, Aleksandar Kolarov, Ivan Obradović. Vezni red: Marko Grujić, Sergej Milinković Savić, Nemanja Gudelj, Adem Ljajić, Mijat Gaćinović, Nenad Krstičić, Nemanja Maksimović, Dušan Tadić, Filip Kostić, Nemanja Radonjić, Andrija Živković. Napadači: Aleksandar Mitrović  i Aleksandar Prijović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana