У Кини траже визу за Русију

Срна
У Кини траже визу за Русију

Гвангџу - Фудбалери Србије јутрос је требало да стигну у Гвангџу послије скоро 24 часа у авиону и на аеродромима, а на путешествије нису кренули Лука Миливојевић и Никола Максимовић који су се придружили раније отписаним Немањи Матићу, Матији Настасићу и Александру Јовановићу за утакмице са Кином и Јужном Корејом.

Њих двојица су зарадили повреде, па је вршилац дужности селектора Младен Крстајић одлучио да их поштеди, а очекује се да прилику добију и накнадно позвани Немања Радоњић, Ненад Крстичић и Андрија Живковић, који се са 21 годином већ може назвати повратником у најбољу селекцију. Сви они имају прилику да покажу колико могу и остану у конкуренцији за пут у Русију, што је остварење сна за све фудбалере свијета.

- Прелеп је осећај. Драго ми је што сам опет са овим момцима. Морам да нагласим да за наш фудбал много значи одлазак на Светско првенство и сада је на нама да дамо свој максимум како бисмо оправдали велика очекивања. Задовољан сам својом формом, а на мени и саиграчима је да се и у Азији покажемо у добром светлу - рекао је Живковић првотимац Бенфике.

Утакмица са Кином на програму је прекосутра, док је за 14. новембар заказан меч са Јужном Корејом. Осим повријеђених и уморних, у авиону се наравно није нашао ни бивши селектор Славољуб Муслин, а јунак посљедњег квалификационог меча са Грузијом Александар Пријовић није рад да коментарише одлуку људи ФС Србије.

- То је политика Савеза и није на нама да о томе расправљамо. Само желим да захвалим Муслину на позиву и поверењу које ми је указао. Надам се да сам делимично и оправдао то поверење. Сад је ту Крстајић и на нама је да његову филозофију фудбала пренесемо на терен. Желим да играм добро, да Србија побеђује и, наравно, да дајем голове. Спреман сам за све. И за евентуално нове тактичке захтеве Крстајића. Сви смо у служби репрезентације, сви желимо исто - рекао је Пријовић.

О Муслиновом сталном насљеднику још увијек нема провјерених информација, јер су посљедњих дана стизале опречне информације и помињала се многа имена попут Драгана Стојковића, Вељка Пауновића, Ивице Јовановића, Александра Станојевића и многих других који су довођени у везу са клупом Србије.

Коначни списак

Голмани: Владимир Стојковић, Предраг Рајковић, Марко Дмитровић. Дефанзивци: Антонио Рукавина, Бранислав Ивановић, Душко Тошић, Јагош Вуковић, Милош Вељковић, Александар Коларов, Иван Обрадовић. Везни ред: Марко Грујић, Сергеј Милинковић Савић, Немања Гудељ, Адем Љајић, Мијат Гаћиновић, Ненад Крстичић, Немања Максимовић, Душан Тадић, Филип Костић, Немања Радоњић, Андрија Живковић. Нападачи: Александар Митровић  и Александар Пријовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана