Trojica hrvatskih huligana dobila 10.000 evra da dođu u Beograd

Srna
Trojica hrvatskih huligana dobila 10.000 evra da dođu u Beograd

Beograd - Trojica, od šestorice državljana Hrvatske koji su učestvovali u obračunu huligana tokom fudbalskog derbija „Partizana“ i „Crvene zvezde“, dobila su 10.000 hiljada evra da dođu u Beograd i izazovu nasilje, a kod jednog od njih je pronađena količina droge dovoljna da dobije nekoliko godina zatvora, saznaje „Blic“.

Neimenenovani izvor lista iz MUP-a kaže da su huligani novac dobili od jednog „žestokog momka“ iz beogradskog podzemlja koji se ne eksponira na utakmicama i nije među huliganima, te nije poznato zašto je učestvovao u svemu ovome.


Privedeni Hrvati, među kojima su i Splićani Ante Firić i Damir Tovarović, nisu na početku ispitivanja željeli da detaljnije otkrivaju okolnosto dolaska u Beograd.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će odgovarati svi koji su učestvovali u organizovanju i izazivanju nasilja tokom utakmice, bez obzira na to da li su državljani Hrvatske.

Tuča, u kojoj je povrijeđeno 20 navijača, izbila je na južnoj tribini stadiona „Partizana“ tokom prvog poluvremena derbija koji je igran u srijedu, 13. decembra.

Tuča je trajala desetak minuta, a okončana je intervencijom pripadnika Žandarmerije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana