Tri reprezentativca Srbije na pragu prelaska u ruske klubove

Ivan Dragičević
Tri reprezentativca Srbije na pragu prelaska u ruske klubove

Banjaluka - Ruski klubovi mogli bi da budu spas za srpske fudbalere koji su izgubili mjesto i minutažu u sadašnjim ekipama.

Kako bi ubijedili selektora Mladena Krstajića da su spremni za nastup na Mundijalu Lazar Marković, Adem Ljajić i Nikola Maksimović spremni su da promijene sredinu i uhvate kontinuitet utakmica.

Marković nije ni dobio priliku kod Jirgena Klopa u Liverpulu, išao je na pozajmice koje su bile promjenljivog uspjeha. Nije odigrao utakmicu od maja prošle godine, a ugovor mu ističe za 18 mjeseci. Klop nije želio da ga proda za male pare, ali će morati da spusti cijenu. Lider ruske lige Lokomotiva iz Moskve prvi je favorit za njegov potpis, a konkurencija je gradski rival Spartak, Anderleht i Espanjol. Markec je izgubio mjesto u nacionalnom timu, ali dobrim partijama može da se vrati pogotovo što ga Krstajić izuzetno cijeni. Pred kraj mandata Siniše Mihajlovića bez mjesta u timu ostao je Adem Ljajić iako je bio jedan od najboljih igrača Torina. Novi trener Valter Macari potpuno ga je sklonio iz tima pa će bivši fudbaler Partizana napustiti "bikove". Kao prvi favorit za njegov potpis figurira Spartak koji je spreman da isplati 12 miliona evra. Ljajić se konačno vratio u reprezentaciju i sada su mu neophodne utakmice, jer je njegov kvalitet u napadu veoma značajan za Srbiju. Jak je u igri jedan na jedan, ima odličan prekid, uvijek ide okomito, opasan je po gol kao paker ili strijelac. Zajedno sa Sergejom Milinkovićem Savićem i Dušanom Tadićem mogao bi da predstavlja odličnu liniju iza napadača koju bi osiguravali Nemanja Matić i Luka Milivojević. Ukoliko Ljajić pojača Spartak ponovo će dijeliti svlačionicu sa Nikolom Maksimovićem. Kratko su bili zajedno u Torinu, a onda je ovaj štoper prešao u Napoli za veliku sumu, ali trener Maurusio Sari nije vjerovao u njega. Maksimović će igrati u Spartaku kao pozajmljen igrač u narednih šest mjeseci, a tamo će ga dočekati Marko Petković. Svi pomenuti igrači imaju jasnu želju, da preko igranja za moskovske klubove izbore nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji gdje Srbiju u grupi očekuju utakmice sa Kostarikom, Švajcarskom i Brazilom.

Mitrović na cijeni

Utakmice Njukasla napadač Aleksandar Mitrović posmatra sa tribina, a opet "svrake" ne žele da ga puste za male pare. Zbog toga malo klubova može da krene u konkretnu potjeru za njim, ali su se trenutno izdvojili Brajton i VBA koji imaju dovoljno novca. Veliki broj timova htio je Mitrovića na pozajmicu, među njima je i Partizan, ali je njegova plata bila prevelik zalogaj za sve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana