Treneri iz Srpske uče od najboljih

Ivan Dragičević
Treneri iz Srpske uče od najboljih

Beograd - Najbolja košarkaška trenerska klinika u Evropi, ona beogradska, odlična je prilika za stručnjake iz Republike Srpske da se dodatno edukuju, jer će i ove godine imati odlične predavače.

Klinika je zakazana za 24. i 25. jun u Sportskom centru "Šumice", a predavači su trener Unikahe Đoan Plazan, selektor BiH Duško Vujošević, američki stručnjak sa Univerziteta Klivlend Denis Felton i kondicioni trener Partizana Filip Mihajlović. Treneri iz Republike Srpske imaju isti tretman kao stručnjaci iz Srbije i jedini uslov za prisustvo predavanjima je plaćanje godišnje članarine Košarkaškog saveza Srbije u iznosu od 50 maraka (3.000 dinara).

- Ovo je 16. klinika po redu, najbolja i najmasovnija u Evropi. Jedinstvena je po velikom broju stranih trenera pa i sada očekujemo 70-80 stratega iz raznih zemalja, a imamo goste iz Afrike i Azije. Svi treneri održaće po dva predavanja o temama koje su sami izabrali. I ove godine uspeli smo da dovedemo veliko domaće, evropsko i američko ime kako bismo napravili balans sa košarkaškim znanjem sa svih strana sveta. Naša klinika nosi najviše bodova za trenere i kao takva je izuzetno popularna kod stranaca. Zato pozivam što više ljudi iz Republike Srpske da dođu i nadograde svoje znanje - rekao je generalni sekretar Udruženja košarkaških trenera Srbije Strahinja Vasiljević.

I prethodnih godina beogradska klinika imala je velika trenerska imena. Dovoljno je reći da su svoje znanje nesebično prenosili Greg Popovič, Don Nelson, Rik Barns i svi najbolji evropski treneri, a velike zasluge za to što su svi oni posjetili Beograd idu najvećim srpskim trenerskim umovima Željku Obradoviću i Dušanu Ivkoviću. Za one koji slabije prate koledž košarku ime Denisa Feltona nije poznato, ali je to stručnjak koji ima 20 godina iskustva u NCAA, a četiri sezone radio je kao direktor za razvoj igrača u San Antoniju. Filip Mihajlović je atletski i kondicioni trener i pokušaće da prenese svoje znanje o pripremi i oporavku ekipa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana