Trener Vlado Jagodić otvoreno o odlasku iz Javora: Nisam dao da mi se miješaju u posao

Siniša Kotaraš
Trener Vlado Jagodić otvoreno o odlasku iz Javora: Nisam dao da mi se miješaju u posao

Banjaluka - Trofejni banjalučki stručnjak, Vlado Jagodić, preuzeo je treniranje Javora iz Ivanjice u momentu kada je ovaj klub, nakon deset odigranih kola Superlige Srbije, imao svega četiri osvojena boda i samo četiri postignuta pogotka.

Tokom zimske pauze Jagodiće je formirao novi tim koji je na proljeće bio peti po broju osvojenih bodova, odmah iza Crvene zvezde, Partizana, Spartaka i Zemuna, ali je debakl u Bačkoj Palanci, od domaće Bačke (0:4), samo dva kola prije kraja, bio koban za njega i uslijedio je rastanak. Sam Jagodić nije želio da se oglašava sve dok se tamošnje prvenstvo ne završi, a sada je otvoreno rekao zašto je, na iznenađenje javnosti u Srbiji, ali i ovdašnjih ljubitelja fudbala, otišao sa klupe Javora.

- Iz poštovanja prema predsjedniku kluba Draganu Lazoviću, nisam želio da se oglašavam na tu temu sve dok se nije završilo prvenstvo u Srbiji. Ni danas mi nije jasno i možda nikada i neću saznati, zašto smo tu utakmicu u Bačkoj Palanci odigrali tako katastrofalno - rekao je Jagodić.

Potom je i pojasnio na šta je mislio kada je rekao da je jednostavno morao da napusti klupu Javora.

- Znate kako je, trener može i mora da trpi do određene granice, ali preko nekih stvari ne smije da pređe! Jednostavno, u pitanju je bilo neslaganje sa potpredsjednikom kluba, inače predsjednikovim sinom, koji je pokušao da eliminiše sportskog direktora, te da u finišu prvenstva, kada se grčevito borimo za opstanak, forsira neke svoje igrače, pa je čak išao dotle da on bira taktiku igranja. Ja to, kao ozbiljan trener, nisam mogao da prihvatim i mi smo se na jedan ljudski i korektan način razišli - kaže Jagodić.

Ipak, kako sam kaže, ostaje žal jer nije uspio da do kraja završi jedan projekat koji je imao šansu za uspjeh.

- Da li bi Javor ostao u Superligi da sam ostao na klupi ili ne, ne znam, mada tvrdim da bi! Na kraju, desilo se to što se desilo i uslijedio je kraj. Žao mi je, formirali smo na zimu dobru ekipu, podigli nivo igre, poboljšali efikasnost, pogodili sa pojačanjima a onda nisam dobio priliku da do kraja uradim zacrtani posao - rekao je Jagodić.

I pored razlaza sa timom iz Ivanjice, ističe kako mu je boravak i rad u Superligi donio nova iskustva.

- Igrati takmičarske utakmice protiv Zvezde, Partizana, Čukaričkog, Vojvodine... je nešto što u BiH nisam imao priliku. Ti mečevi su nešto posebno, a ovih sedam mjeseci mi je otvorilo neke nove vidike, upoznao sam Superligu i vidio da se i sa tim trenerima i tim igračima mogu ravnopravno nositi. Na kraju, postići tri pogotka Čukaričkom, Vojvodini u Novom Sadu, Mladosti, Borcu... su veliki rezultati za jedan klub kakav je Javor. Izlazim iz svega mnogo “bogatiji”, sa iskustvom koje će mi, vjerujem, mnogo značiti u budućnosti - zaključio je Jagodić.

Brazil i Belgija

Uskoro počinje Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a Jagodić je prokomentarisao šanse Srbije, te otkrio na čijoj su strani njegove simpatije.

- Interesuje me da li će Srbija napraviti iskorak u odnosu na neka prethodna velika takmičenja na kojima je dosta loše prolazila i pokazati da li su bili u pravu sa nekim svojim prethodnim odlukama. Što se tiče borbe za titulu, uvijek se tu vrti nekoliko reprezentacija ali su meni nekako najdraži Brazil i Belgija. Mada, nikako se ne smiju zaboraviti Njemačka i Argentina, kao ni evropski prvak, Portugalija - rekao je Jagodić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana