Tošić krpi rupe u odbrani

Priredio: Dušan Repija
Tošić krpi rupe u odbrani

Banjaluka - Reprezentaciji Srbije nedostaje pobjeda u posljednja dva kola da matematički obezbijedi plasman na Svjetsko prvenstvo, ali uoči utakmica sa Austrijom i Gruzijom selektor Slavoljub Muslin ima mnogo problema u defanzivnoj liniji, koje će pokušati da riješi Duško Tošić.

Iskusnom štoperu Bešiktaša juče je naknadno uručen poziv, pošto se spisku povrijeđenih defanzivaca priključio Uroš Spajić. Defanzivac Anderlehta povrijedio se na utakmici Lige šampiona protiv Seltika (0:3), a stradao je skočni zglob. Nezgodno je stao poslije duela sa Skotom Sinklerom i nije bilo šanse da nastavi meč pa je izašao van igre u 44. minutu. To je natjeralo Muslina da ponovo pozove Tošića, s obzirom na to da su ranije otpala još trojica defanzivaca. Nikola Maksimović je suspendovan zbog crvenog kartona protiv Irske, Jagoš Vuković je povrijeđen i nije bio u konkurenciji za utakmice Olimpijakosa, a slična situacija je sa Stefanom Mitrovićem u Gentu. Muslin je ranije na spisak stavio 24 fudbalera, a od štopera još ima Branislava Ivanovića, Matiju Nastasića, povratnika Nemanju Milunovića i debitanta Miloša Veljkovića.

- Tošić je u ovom ciklusu kvalifikacija već bio deo tima i zna šta se traži i šta se očekuje od svakog igrača. Verujem da će nam pomoći u ostvarenju ciljeva, a zna se šta naredna dva susreta mogu da nam donesu - izjavio je Muslin.

Postojala je mogućnost da selektor promijeni formaciju i zaigra sa četiri defanzivca umjesto sa tri, ali je sada gotovo izvjesno da neće mijenjati dobitnu formaciju 3-5-2 u kojoj posljednju liniju čine tri centralna beka. Ivanović i Nastasić trebalo bi da budu sigurni starteri, a za preostalo mjesto konkurisaće Milunović, Veljković i Tošić. Srbija 6. oktobra gostuje na stadionu "Ernst Hapel" u Beču gdje bi uz veliku podršku srpske dijaspore mogla da izbori Mundijal kolo prije kraja. Tri dana kasnije dočekuje Gruziju i apsolutni je favorit u tom meču tako da ovaj put "orlovi" imaju priliku za popravni.

Tošić u formi

Duško Tošić igra u odličnoj formi za dvostrukog uzastopnog šampiona Turske Bešiktaš. Njegova ekipa briljira i u Ligi šampiona sa šest bodova iz dva kola, a on je konstantno na visini zadatka. U nacionalnom timu odigrao je 19 mečeva i postigao jedan gol. U ovom kvalifikacionom ciklusu odigrao je samo prvi meč sa Republikom Irskom (2:2).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana