Тошић крпи рупе у одбрани

Приредио: Душан Репија
Тошић крпи рупе у одбрани

Бањалука - Репрезентацији Србије недостаје побједа у посљедња два кола да математички обезбиједи пласман на Свјетско првенство, али уочи утакмица са Аустријом и Грузијом селектор Славољуб Муслин има много проблема у дефанзивној линији, које ће покушати да ријеши Душко Тошић.

Искусном штоперу Бешикташа јуче је накнадно уручен позив, пошто се списку повријеђених дефанзиваца прикључио Урош Спајић. Дефанзивац Андерлехта повриједио се на утакмици Лиге шампиона против Селтика (0:3), а страдао је скочни зглоб. Незгодно је стао послије дуела са Скотом Синклером и није било шансе да настави меч па је изашао ван игре у 44. минуту. То је натјерало Муслина да поново позове Тошића, с обзиром на то да су раније отпала још тројица дефанзиваца. Никола Максимовић је суспендован због црвеног картона против Ирске, Јагош Вуковић је повријеђен и није био у конкуренцији за утакмице Олимпијакоса, а слична ситуација је са Стефаном Митровићем у Генту. Муслин је раније на списак ставио 24 фудбалера, а од штопера још има Бранислава Ивановића, Матију Настасића, повратника Немању Милуновића и дебитанта Милоша Вељковића.

- Тошић је у овом циклусу квалификација већ био део тима и зна шта се тражи и шта се очекује од сваког играча. Верујем да ће нам помоћи у остварењу циљева, а зна се шта наредна два сусрета могу да нам донесу - изјавио је Муслин.

Постојала је могућност да селектор промијени формацију и заигра са четири дефанзивца умјесто са три, али је сада готово извјесно да неће мијењати добитну формацију 3-5-2 у којој посљедњу линију чине три централна бека. Ивановић и Настасић требало би да буду сигурни стартери, а за преостало мјесто конкурисаће Милуновић, Вељковић и Тошић. Србија 6. октобра гостује на стадиону "Ернст Хапел" у Бечу гдје би уз велику подршку српске дијаспоре могла да избори Мундијал коло прије краја. Три дана касније дочекује Грузију и апсолутни је фаворит у том мечу тако да овај пут "орлови" имају прилику за поправни.

Тошић у форми

Душко Тошић игра у одличној форми за двоструког узастопног шампиона Турске Бешикташ. Његова екипа бриљира и у Лиги шампиона са шест бодова из два кола, а он је константно на висини задатка. У националном тиму одиграо је 19 мечева и постигао један гол. У овом квалификационом циклусу одиграо је само први меч са Републиком Ирском (2:2).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана