Tijana Bošković za Glas Srpske: Titula slađa jer smo dobili Zvezdu

Danijel Radujković
Tijana Bošković za Glas Srpske: Titula slađa jer smo dobili Zvezdu

Beograd - Mnogo nam je značilo što smo poslije dosta godina osvojile titulu šampiona Srbije i prekinule dominaciju Crvene zvezde u ženskoj odbojci. Većini nas je ovo prva titula u karijeri i zadovoljstvo je još veće.

Kazala je ovo za "Glas Srpske" jedna od najboljih odbojkašica Partizan Vizure Tijana Bošković, koja je porijeklom iz Bileće, gdje je igrala do 2011. godine. Njen tim ove sezone došao je do titule u prvenstvu Srbije. Nakon četiri godine prekinule su dominaciju "crveno-bijelih" i revanširale se im za poraz u finalu Kupa.

- Nije bilo nimalo lako u finalu plej-ofa. Crvena zvezda je dugo godina bila najbolja, ali mi smo znale da imamo kvalitet i uspjele smo da ih savladamo u sva tri meča. Presrećne smo i nadamo se da ćemo i ubuduće imati ovakve uspjehe - rekla je Boškovićeva.

Tijana je čitave sezone igrala odlično, a bila je najefikasnija igračica u trećoj utakmici finala. Ljevoruka odbojkašica, koja igra na poziciji korektora, zabilježila je čak 27 poena i opravdala nagradu Odbojkaškog saveza Srbije "Budućnost pripada njima", koju je dobila krajem prošle godine.

- Zadovoljna sam proteklom sezonom. Pružila sam maksimum, ali mislim da nas je do titule doveo timski rad. Nagrada koju sam dobila od Saveza samo mi je dala podstreka da još više radim. Konkurencija je bila velika, jer Srbija ima dosta mladih i kvalitetnih odbojkašica i bila sam veoma srećna - dodala je Tijana.

Iako ima samo 17 godina, odbojkašica Partizan Vizure je već dobila poziv u seniorsku reprezentaciju Srbije, a redovan je član juniorske selekcije.

- Puno mi je značilo što sam bila sa A reprezentativkama. Obavila sam pripreme sa njima i to mi je bilo veliko iskustvo jer sam trenirala sa našim najboljim odbojkašicama, koje igraju u velikim evropskim klubovima - istakla je mlada Bilećanka.

Karijeru je počela u Hercegovcu, a 2011. je prešla u Vizuru, koja se kasnije spojila sa Partizanom. Kako je kazala, prelazak u Srbiju bio je pravi potez.

- U Hercegovcu sam dosta naučila i načinila prve korake. Kada sam prešla u Srbiju, radila sam još intenzivnije i ozbiljnije, tako da sam dosta napredovala. Želim još više da popravim svoju igru. Za sada ne razmišljam o prelasku u neki evropski klub. Trenutno sam vezana za Partizan Vizuru - zaključila je Boškovićeva.

Doček

Udruženje navijača "Grobari Bileća" priredilo je Tijani doček u ovom gradu. Oni su na ovaj način izrazili zahvalnost za izuzetne rezultate koje je postigla ove sezone, a kako su kazali, ona je ponos ovog grada i cijele države.

- Nadam se da će i u narednom periodu da prate naše rezultate i da nas bodre, a ja ću se potruditi da im uzvratim sa još mnogo titula i trofeja - rekla je Tijana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana