Tijana Bošković, odbojkašica Srbije, za Glas Srpske: Medaljom krunisati uspješno ljeto Srbije

Danijel Radujković
Tijana Bošković, odbojkašica Srbije, za Glas Srpske: Medaljom krunisati uspješno ljeto Srbije

Beograd - Nakon što su srpski odbojkaši i košarkaši obradovali naciju ove ljeta osvajanjem bronzane odnosno srebrne medalje na evropskim prvenstvima sada je red došao na odbojkašice.

Srpkinje danas započinju nastup na Evropskom prvenstvu u Gruziji i Azerbejdžanu, a prvi rival od 15 časova biće selekcija Češke. Dan kasnije igraće protiv Holandije (18), a u nedjelju od 15 sati protiv Belgije. Izabranice Zorana Terzića braniće bronzu osvojenu prije dvije godine, a jedna od najboljih igračica Srbije Tijana Bošković nada se da će ove godine otići korak ili dva dalje.

- Imale smo malo manje od dva mjeseca da se pripremimo za Evropsko prvenstvo. Trudile smo se da pripreme odradimo kako treba i spremne dočekamo i ovo takmičenje. Mislim da neće biti nimalo lako u grupnoj fazi, protivnici su po mom mišljenju dobri, ali ipak smatram da možemo do prvog mjesta u grupi. To bi nam mnogo značilo, jer bismo izborili plasman direktno u četvrtfinale i imali bismo dan više da se pripremimo i odmorimo - rekla je Boškovićeva.

Ova Bilećanka je jedna od glavnih uzdanica selektora Zorana Terzića, iako ima svega 20 godina. Donosi puno bodova sa pozicije korektora i svojim snažnim smečevima puno je pomogla reprezentaciji da osvoji srebro prošle godine na Olimpijskim igrama. Pored toga sa Srbijom je bila druga na prvenstvu svijeta u Japanu, a ima dvije bronze za Evropskog prvenstva i gran prija. Boškovićeva očekuje da se i sa ovog takmičenja vrati sa medaljom.

- Sigurna sam da naša ekipa posjeduje kvalitet i da možemo do medalje, ali ipak trudimo se da idemo korak po korak tako da smo trenutno koncentrisani na utakmicu protiv Češke. Bilo bi lijepo da nakon odbojkaša i košarkaša i mi obradujemo naciju - dodala je Tijana.

Pomenuti Gran pri dosta je pomogao da se ekipa uigra, jer nakon dugo vremena u timu neće biti tehničara Maje Ognjenović.

- Gran pri nam je dobro poslužio da se što bolje uigramo i pokazale smo dobru igru. Nadam se da ćemo na Evropskom prvenstvu igrati još bolje. Ovaj, kao i svaki Evro će biti kvalitetno takmičenje, dosta ekipa ima visoke ambicije. Mislim da su Rusija, Italija, Turska, Holandija pored nas konkurenti za medalju - zaključila je Boškovićeva.

Treba napomenuti da pobjednici četiri grupe idu direktno u četvrtfinale, a drugoplasirane i trećeplasirane ekipe moraju igrati u osmini finala.

Grupe

Grupa A (Baku): Azerbejdžan, Njemačka, Poljska, Mađarska

Grupa B (Tbilisi): Gruzija, Italija, Hrvatska, Bjelorusija.

Grupa C (Baku): Rusija, Turska, Bugarska, Ukrajina.

Grupa D (Gendži): Srbija, Češka, Holandija, Belgija.

Sastav ekipe

Tehničari: Bojana Živković (Volero), Slađana Mirković (Telekom Baku). Korektori: Ana Bjelica (Volej Nestle Osasko Sao Paulo), Tijana Bošković (Ezačibaši). Libera: Jelena Blagojević (Hemik police) i Teodora Pušić (Vizura). Blokeri: Milena Rašić (Vakifbank), Stefana Veljković (Hemik police), Jovana Stevanović (Kazalmađore) i Mina Popović (Bergamo). Primači: Brankica Mihajlović (Tijanđin), Tijana Malešević (Volej Nestle Osasko Sao Paulo), Bjanka Buša (Montikjari) i Bojana Milenković (Crvena zvezda).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana