Tijana Bošković: Bez poraza do evropske krune

Danijel Radujković
Tijana Bošković: Bez poraza do evropske krune

Banjaluka - Fenomenalan je osjećaj kao kapiten podići trofej odbojkaškog šampiona Evrope, pogotovo jer je ovo prvi put u istoriji da juniorska reprezentacija Srbije osvoji zlato na kontinentu. Stvarno sam ponosna na svoje saigračice.

Kazala je ovo kapiten juniorske odbojkaške selekcije Srbije, rođena Bilećanka Tijana Bošković, koja je prije nekoliko dana na prvenstvu Starog kontinenta u Estoniji i Finskoj proglašena za najbolju igračicu turnira. Srpkinje su u finalu poslije velike borbe savladale Sloveniju sa 3:2 (25:23, 17:25, 24:26, 25:17, 15:12).

- Pokazale smo da nam niko nije ravan u Evropi! Finalna utakmica je bila jako teška. Slovenija je bila sjajan protivnik, ali mi smo, i pored toga što smo gubile 2:1 u setovima, uspjele da se vratimo i pobijedimo - kazala je najbolja igračica Prvenstva Evrope.

Ovoj generaciji srpskih odbojkašica uspjelo je ono što do sad nijednoj nije, da se popne na krov Evrope. To su uradile na impresivan način pošto su zabilježile sve i jednu pobjedu na prvenstvu. Do finala nisu izgubile ni set, a tamo, kada je bilo najpotrebnije i kada se jurio zaostatak, blistala je odbojkašica koja je rođena u Republici Srpskoj. Ona je uvjerena da ova generacija ima svijetlu budućnost.

- Sjajan smo tim i nadam se da će biti još uspjeha sa ovom generacijom. Smatram da je moja ekipa dosta kvalitetna i da je napredovala od prošle godine. Ova generacija je talentovana i dometi su joj dosta veliki. To smo opravdali medaljom na ovom takmičenju. Moram da se pohvalim da se jako lijepo slažemo i na terenu i van njega - dodala je Boškovićeva.

Kako je kazala, velika joj je čast što je kapiten ove reprezentacije. Nada se da će uskoro ponovo biti sa A reprezentativkama.

- Dosta mi znači što sam kapiten reprezentacije. Velika mi je čast što predvodim ove djevojke, a i velika odgovornost, ali to mi ne pada teško. Bila sam već dva puta priključena A reprezentaciji i to mi mnogo znači. Nadam se da ću i u narednom periodu imati priliku da budem s njima, a moje je samo da radim i da se trudim - zaključila je odbojkašica Srbije.

Treće mjesto na prvenstvu osvojila je Turska, koja je u borbi za bronzu savladala Grčku 3:1 (18:25, 25:18, 25:23, 25:15). Pored Tijane, koja je bila MVP prvenstva, odbojkašica Srbije Sara Lozo bila je najbolji server, a Bojana Milenković najbolji primač prvenstva.

Vizura

Tijana Bošković prošle sezone je nastupala za Partizan Vizuru sa kojom je osvojila prvenstvo Srbije. Kako su se ova dva tima razdvojila nakon samo jedne sezone, ona će ponovo nastupati za Vizuru, ali očekivanja su joj ista kao i prošle godine.

- Naravno, ostajem u Vizuri. Naša očekivanja su ista kao i prošle godine, da pokušamo da odbranimo titulu i osvojimo kup. A što se tiče Lige šampiona, jedna smo od najmlađih ekipa, ali pokušaćemo da ostvarimo što bolji rezultat - kazala je Tijana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana