Tibor Ivanišević, golman selekcije Srbije: Dileme nema,idemo na SP

Siniša Kotaraš
Tibor Ivanišević, golman selekcije Srbije: Dileme nema,idemo na SP

Beograd - Selektor seniorske rukometne reprezentacije Srbije, Ljubomir Obradović, objavio je spisak od 28 igrača na koje će računati za utakmice baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo 2019. godine, koje će “orlovi” igrati protiv selekcije Portugalije.

Ovi mečevi su zakazani za 10. jun u Nišu, odnosno za 14. jun u Povoa de Varizmu.

Većina ovih igrača bila je na okupu već u aprilu, kada je Srbija igrala prijateljske utakmice protiv Njemačke u Lajpcigu i Dortmundu, a na spisku pozvanih su Darko Arsić, Miljan Pušica, Vukašin Vorkapić, Milan Đukić, Nikola Potić, Stefan Vujić, Mladen Krsmančić, Nikola Crnoglavac, Darko Đukić, Vojislav Brajović, Svetislav Verkić, Živan Pešić, Bogdan Radivojević, Petar Đorđić, Vladimir Jevtić, Nemanja Ilić, Momir Rnić, Vanja Ilić, Zoran Nikolić, Mladen Šotić, Đorđe Spasić, Nemanja Zelenović, Stevan Sretenović, Andrija Mađar, Mijajlo Marsenić, Darko Stevanović, Vladimir Cupara i Tibor Ivanišević.

Jedan od pozvanih je i nekadašnji golman banjalučkog Borca koji sada sa velikim uspjehom čuva mrežu danskog Skjerna.

- Veoma mi je drago što sam se, nakon aprila, ponovo našao na spisku selektora Obradovića jer to znači da neko prati i vrednuje moje igre u Danskoj. Uvek dajem sve od sebe, nastup za nacionalni tim je nešto posebno, i nadam se da ću biti i na konačnom spisku za dvoboj sa Portugalijom - istakao je sjajni golman za “Glas Srpske”.

Govoreći o predstojećem baražu, Ivanišević je podvukao da je optimista u pogledu konačnog ishoda.

- Verujem da možemo da budemo bolji u konačnom zbiru, ali je sigurno da nam neće biti lako. Uostalom, o kvalitetu Portugalije najbolje govori podatak da su oni u prošlim kvalifikacijama izbacili Poljsku. Svakako da zaslužuju veliki respekt, ali ako mi odigramo onako kako znamo, onda nema dileme, Srbija ide na Svetsko prvenstvo - zaključio je Tibor Ivanišević.

Smjena generacije

Rukometna reprezentacija Srbije, u odnosu na selekciju koja je nastupila na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, doživjela je značajne promjene. U sastavu “orlova” nema Petra Nenadića, Marka Vujina, Milana Jovanovića, Žarka Šešuma, Bojana Beljanskog, Dobrivoja Markovića, Nemanje Obradovića...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana