Тај брејк тенс Новаков увод за Ози опен

Глас Српске
Тај брејк тенс Новаков увод за Ози опен

Монте Карло - За тачно осам дана Новак Ђоковић ће се вратити на тениске терене и то на егзибиционом турниру у Абу Дабију, а почетак сезоне биће подређен Аустралијен опену који је омиљени гренд слем српског тенисера.

Ђоковић је шест пута славио на турниру у Мелбурну, гдје је постизао најбоље резултате у каријери, а идуће године мечеви на овом гренд слему биће права провјера његове форме послије дуге паузе. Он ће 29. децембра у Абу Дабију одиграти први меч послије тачно 170 дана и пораза од Томаша Бердиха у четвртфиналу Вимблдона. Од тада је лијечио повреду лакта коју је вукао више од годину. Сада је потпуно спреман и жели да се врати на старе стазе славе, а након играња у Уједињеним Арапским Емиратима, браниће титулу у Дохи на турниру који почиње 2. фебруара, а посљедња припрема за Аустралијен опен (15. јануар) биће на Тај Брејк Тенс у Мелбурну пет дана раније. На њему не постоје гемови и сетови, већ се игра само један супер тај-брејк до десет поена, или на разлику. Постоји неограничени број челенџа, али се то право губи код прве грешке. Мечеви ће бити играни на терену "Маргарет Корт", а највећи дио прихода од улазница и ТВ права ићи ће хуманитарној организацији Ника Кирјоса која помаже дјеци са сметњама у развоју. За сада је познато да ће поред Ђоковића на овом необичном турниру играти Кирјос, док су имена преостале шесторице играча непозната. Поред окршаја да добрим играчима и брушења форме за први гренд слем сезоне турнир доноси награду од 250.000 долара, што није занемарљиво.

- Одушевљен сам што промовишемо Тај брејк тенс пред Аустралијен опен. Формат изазива велико интересовање и радујемо се занимљивим мечевима. Брз је, атрактиван и забаван за свакога. Задовољиће апетит врхунског тениса за све оне који једва чекају да почне Аустралијен опен - казао је директор Ози опена Крег Тајли.

Ђоковић ће у нову сезону ући са појачаним стручним штабом, пошто ће уз Андреа Агасија бити и Раден Штепанек, а српски играч у пробој ка врху креће са 12. мјеста АТП листе.

Мареј губио два финала

Супербрзи турнир, као што ће бити одигран у Мелбурну, већ је одржан три пута до сада. Прије двије године у Лондону се играло по групама, док је на крају у финалу Кајл Едмунд побиједио Ендија Мареја са 10:7. Затим, октобра 2016. године у Бечу је Мареј поново изгубио финални дуел, овог пута од Доминика Тима са 10:7, док је прошлог маја у Мадриду Тај Брејк Тенс турнир игран и у женској конкуренцији, а Симона Халеп је побиједила Светлану Кузњецову са 10:6, док је у мушком турниру славио Григор Димитров против Фелисијана Лопеза са 10:7.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана