Svi “grobari” tjeraju upravu

Agencije
Svi “grobari” tjeraju upravu

Beograd - Četvrti poraz u nizu i nastavak prosipanja ugleda zabolio je sve navijače Partizana, koji su, bez obzira na podijeljenost u nekoliko grupa, ipak složni u jednom, traže od rukovodstva da što prije podnese ostavke.

“Uprava, napolje” čulo se u jednom trenutku sa tribina stadiona pod Bagdalom, i to sa nekoliko strana jer su baš to poželjele sve frakcije navijača “crno-bijelih”. Teško je vjerovati da će ovaj apel uroditi plodom s obzirom na to da aktuelna garnitura sa Miloradom Vučelićem na čelu nema namjeru da odustane jer prvi čovjek kluba uporno ponavlja da Partizan ima kvalitetan tim, sedam-osam reprezentativaca, ali da je upao u krizu koja nikako da prođe.

Rezultati ne idu u prilog ovim tvrdnjama, kao ni sveukupno stanje u klubu. Javna je tajna da je finansijsko stanje daleko od idealnog, a moglo se čuti da su igrači tražili plate prije posljednjeg derbija kako ne bi počeli štrajk. Kada je takva atmosfera teško je i očekivati bolje rezultate, a ruku na srce, bez obzira na Vučelićeve tvrdnje, realnost je da Zvezda trenutno ima mnogo bolje pojedince, dok u Radničkom, koji je odlično posložio Nenad Lalatović, nema finansijskih problema.

Gledajući rezultate, mandat uprave koja je na čelo kluba došla oktobra 2016. i nije toliko loš. Partizan je te sezone osvojio “duplu” krunu i prošao grupnu fazu Lige Evrope, a prošle se dokopao Kupa Srbije. Međutim, propuštanje grupne faze ovosezonske Lige Evrope mogao bi da bude označen kao početak velikih problema.

Neuspjeh direktno utiče na izostanak novca od nagrada UEFA, a indirektne posljedice su još veće jer prodaja igrača, kao glavni izvor prihoda ovdašnjih klubova, ide mnogo lošije i po nižim cijenama. Poređenja radi, poslije dobrog nastupa u Evropi (sezona 2017/18) u kasu kluba slilo se 14 miliona evra, a godinu kasnije samo 6,1 milion.

Kada se tome doda i nekoliko promašenih kupovina poput Sejdube Sume, sasvim je jasno da je novac veliki problem. U takvim okolnostima treneri su možda i najmanji problem, što govore i činjenice jer odlasci Miroslava Đukića, Zorana Mirkovića, pa i Žarka Lazetića, nisu donijeli nikakav boljitak. Zato će novi strateg Savo Milošević imati vrlo težak posao, čega je i svjestan. Već sutra u Humsku stiže Čukarički, i to je direktan obračun za treće mjesto na tabeli, a 17. aprila je najvažnija utakmica u polusezoni za zaborav, prvi meč polufinala Kupa protiv Radničkog.

Ko umjesto Ilieva?

Sportski direktor je vrlo važna karika u ovako uređenom lancu upravljanja, ali je ovo mjesto upražnjeno povlačenjem Ivice Ilieva. Za sada ne postoje naznake ko bi mogao na njegovo mjesto, a vremena je sve manje. Nepisano je pravilo da se dolasci igrača dogovaraju tokom cijele godine, pa prelazni rok u velikoj mjeri posluži kao formalnost. U ovom slučaju moglo bi da bude obrnuto jer Partizan nema čovjeka zaduženog za transfere, samim tim vrlo teško i neke usmene dogovore, iako je ljetna pijaca sve bliže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana