Šveđani razbili Hrvate, Srbija među 12 najboljih

B92
Šveđani razbili Hrvate, Srbija među 12 najboljih

Rukometna reprezentacija Švedske savladala je Hrvatsku sa 35:31, što znači da se Srbija plasirala u narednu rundu Evropskog prvenstva.

"Orlovima" je bila potrebna pobjeda od četiri gola razlike protiv Islanda, međutim ekipa Jovice Cvetkovića slavila je sa tri.

To je značilo da Švedska u posljednjem meču mora da savlada "Kockaste" kako bi se Srbija plasirala među 12 najboljih reprezentacija.

"Vikinzi" su to uradili, pošto su od starta meča dominirali, a Hrvatska niti jednom nije uspjela da liči na onu selekciju iz prva dva duela.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Lagergren sa šest golova, dok su pet postigli Jepson i Nilsen.

Kod Hrvatske Čupić je postigao sedam, odnosno Kopljar pet golova.

Od starta meča videlo se u kojem će pravcu ići ovaj duel. Hrvatska je mnogo grješila, dok je Švedska koristila svaki propust domaće selekcije.

Pokušale su sudije na početku da malo poguraju "Kockaste", ali jednostavno ekipa Lina Červara nije imala rješenje za raspoložene "Vikinge".

Pogađali su svi igrači, a poslije 30 minuta igre, na semaforu je bilo 17:12 za Švedsku. Odlično su igrali Lagergren i Jepson, uz pomoć iskusnog Nilsena.

U nastavku meča nismo mnogo toga različitog vidjeli. Hrvatska je pokušavala, da se vrati preko Kopljara i Čupića, ali ovaj dvojac nije bio dovoljan za preokret.

Posljednji trzaji Hrvata bili su u 46. minutu kada su stigli do -6. Međutim, Jepson nije dozvolio bilo kakvo iznenađenje. Švedska zasluženo prolazi dalje i u narednu rundu prenose maksimalna četiri boda.

Tabela:
1. Švedska 3 2 0 1 89:82 4
2. Hrvatska 3 2 0 1 92:79 4
3. Srbija 3 1 0 2 76:88 2
4. Island 3 1 0 2 74:82 2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana