Швеђани разбили Хрвате, Србија међу 12 најбољих

Б92
Швеђани разбили Хрвате, Србија међу 12 најбољих

Рукометна репрезентација Шведске савладала је Хрватску са 35:31, што значи да се Србија пласирала у наредну рунду Европског првенства.

"Орловима" је била потребна побједа од четири гола разлике против Исланда, међутим екипа Јовице Цветковића славила је са три.

То је значило да Шведска у посљедњем мечу мора да савлада "Коцкасте" како би се Србија пласирала међу 12 најбољих репрезентација.

"Викинзи" су то урадили, пошто су од старта меча доминирали, а Хрватска нити једном није успјела да личи на ону селекцију из прва два дуела.

Најефикаснији у побједничком саставу био је Лагергрен са шест голова, док су пет постигли Јепсон и Нилсен.

Код Хрватске Чупић је постигао седам, односно Копљар пет голова.

Од старта меча видело се у којем ће правцу ићи овај дуел. Хрватска је много грјешила, док је Шведска користила сваки пропуст домаће селекције.

Покушале су судије на почетку да мало погурају "Коцкасте", али једноставно екипа Лина Червара није имала рјешење за расположене "Викинге".

Погађали су сви играчи, а послије 30 минута игре, на семафору је било 17:12 за Шведску. Одлично су играли Лагергрен и Јепсон, уз помоћ искусног Нилсена.

У наставку меча нисмо много тога различитог видјели. Хрватска је покушавала, да се врати преко Копљара и Чупића, али овај двојац није био довољан за преокрет.

Посљедњи трзаји Хрвата били су у 46. минуту када су стигли до -6. Међутим, Јепсон није дозволио било какво изненађење. Шведска заслужено пролази даље и у наредну рунду преносе максимална четири бода.

Табела:
1. Шведска 3 2 0 1 89:82 4
2. Хрватска 3 2 0 1 92:79 4
3. Србија 3 1 0 2 76:88 2
4. Исланд 3 1 0 2 74:82 2

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана