“Свеци” декласирали Звезду у Паризу!

Глас Српске
“Свеци” декласирали Звезду у Паризу!

Фудбалери Црвене звезде доживјели су убједљив пораз на гостовању Пари Сен Жермену у другом колу групе Ц Лиге шампиона – 6:1 (4:0).

“Црвено-бијели” су доживели право отрежњење против једног од најјачих тимова на свијету и из прве руке се увјерили како изгледа фудбал на највишем нивоу.

Српски шампион није успио да понови ни дио партија које је пружао у претходном дијелу сезоне, највише због квалитета противника, па је прекинуо низ од 34 утакмице без пораза у свим такмичењима.

Послије овог неуспјеха Звезда је пала на посљедње мјесто групе Ц са једним бодом, колико има и Наполи са утакмицом мање. ПСЖ је тренутно други са три бода, исто колико има и Ливерпул који од 21.00 игра са Наполитанцима.

Утакмица на “Парку принчева” почела је у мирном ритму, Парижани су одмах преузели контролу, али осим спорадичних напада, нису превише запињали. Звезда је била агресивна све до 20. минута, када је Вујадин Савић оборио Нејмара на неких 20 метара од гола.

Бразилац је перфектно извео слободњак и довео свој тим у вођство, да би мање од 120 секунди касније на семафору писало 2:0. Много простора је по десном боку остављено Килијану Мбапеу, он је вратио повратну на петерац гдје је утрчао Нејмар и дуплирао предност.

Тог тренутка концепција игре “црвено-бијелих” се потпуно распала и они су се потпуно изгубили.

Чинило се да је екипа Томаса Тухела мало спустила ритам, али то није био случај – Единсон Кавани је уз много среће постигао трећи гол, послије чега је Анхел ди Марија наставио агонију нашег тима.

Могли су “Свеци” да имају и много више од великих четири разлике на полувремену, али Мбапе и Нејмар нису реализовало још неколико стопостотних прилика.

Ако је прво полувријеме могло да буде убједљивије, шта тек рећи за друго – у првих 20 минута наставка постојала је само једна екипа на терену, а да Мбапе и Нејмар нису били толико неозбиљни, као и да Борјан није блистао на голу, мрежа Звезде би била напуњена до врха.

Бразилац је пропустио неколико врхунских шанси, био помало неозбиљан, али “црвено-бијели” су ипак поклекли средином другог дијела.

Опет је Нејмар био тај који је магичним потезом омогућио Бернату да асистира Мбапеу, да би неколико минута касније резервиста Лоренцо Ебесилио показао класу и асистирао Марку Марину. Некадашњи њемачки репрезентативац је закуцао лопту под пречку у 74. минуту и постигао први гол Црвене звезде у овом формату Лиге шампиона.

То је било једино вредно пажње што су наши играчи урадили, прије него што је Нејмар још једном мајсторијом из слободног ударца комплетирао хет-трик и поставио коначан резултат.

У наредном колу “црвено-бијели” гостују Ливерпулу 24. октобра.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана